Csütörtöki jazz: Csepregi Hip-Bop

Március elsején a Csepregi Hip-Bop és Kaszás Attila ad koncertet a Millenárison.

Februárban indult az újjáalakult, öt éve sikeres Raiffeisen Jazz Klub idei sorozata. A koncertek rafinált láncolatát úgy találták ki a szervezők, hogy a magyar jazz egy-egy híres és elismert művésze két egymás utáni alkalommal tud színpadra lépni, különböző zenei környezetekben.

Csepregi Gyula szaxofonos februárban a Magyar Jazz Quartettel indította a jazzláncot, most Hip-Bop nevű zenekara lép fel. A sodró lendületű, virtuóz szólókkal tarkított muzsika a jazz legfrissebb irányzataihoz kötődik (hip), de a hagyományos jazzformai elemek sem hiányoznak belőle (bop). Csepregi Gyula a magyar jazz egyik igazi ínyenc fogása, akit kiváló tehetségéhez viszonyítva nem ismernek elegen. Pedig Mike Sternnel, Russel Ferrantéval, Dave Samuelsszel, Alex Acunával közös Twin Lines zenekara sok remek koncertet adott a magyar közönségnek.

A ritmusszekcióba ezúttal érkező vendég az energikus dobos Kaszás Péter, akit sokan Borlai Gergő szakmai ikertestvérének tartanak. A Csepregi Hip-Bop zenéje amúgy is feszes groove-okon nyugszik, Kaszás most még feszíti egy kicsit a húrt – avagy a bőrt. Nyilván senkinek nem lesz ellene kifogása. És persze hogy a jazzlánc továbbmenjen, áprilisban Kaszás Péter hozza saját zenekarát – és egy újabb vendéget.

Címkék: Magazin