Blatter újabb szabálymódosítást javasol

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első embere már jó néhány alkalommal okozott felhördülést a futballt megújítani igyekvő javaslataival. A legutóbb egy interjúban beszélt arról, hogy a bíró mellett minden focimeccsen négy partjelzőnek kellene dolgoznia.

„Ha négy partjelző segíti a játékvezető munkáját, akkor ő sokkal jobban tud koncentrálni a labdára.” – nyilatkozta a svájci Eurosoccer nevű magazinnak Joseph Blatter. Véleménye szerint nem elég egy oldalra egy partjelző.

A bíráskodás minőségén sokat lendített a FIFA azzal, hogy 1998-as világbajnokság óta minden bíró állandó társakkal dolgozik együtt – mondta az interjúban Blatter, aki nyolc éves elnöksége során azt is felvetette, hogy nagyobb kapukra játszanak a csapatok.

Blatter az új elképzeléseit márciusban, a szabályokra vonatkozó kérdésekben illetékes nemzetközi bizottság következő ülésén mutatja be. Gyors változásokra nem kell számítani, hiszen a gyakorlat azt mutatja, hogy többéves tesztelés után lép csak életbe egy-egy új szabály. A márciusi ülésen többek között a videókamera alkalmazásáról tárgyalnak a tagok.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci