Wenger: elvesztettük a fejünket (videó)

Parázs hangulatban ért véget a vasárnapi ligakupadöntő Cardiffban, amelyen végül a nagyobb rutinjának és Drogbának köszönhetően a Chelsea nyert. A mérkőzésen súlyosnak tűnő sérülést szenvedő John Terrynek szerencsére nincsen komoly baja.

Az angol válogatott védő a második félidő tizedik percében Robben szögletére érkezett fejjel, amikor a lábbal menteni igyekvő Diaby teljes erőből arcon rúgta. John Terry az eszméletét vesztette, és csak oxigénmaszkkal tudták újra magához téríteni. A 25 éves játékost azonnal kórházba szállították, ahol szerencsére kiderült, hogy nincsen komoly baja. Egy óra elteltével már el is engedték Terryt, aki a nap hátralévő részében a társakkal együtt ünnepelte az idei szezon első trófeáját.

Mourinho: kár volt a meccsért

A máskor oly heves Jose Mourinho számára ismerős lehetett az eset, hiszen tavasszal két kapusát is elveszítette egy bajnoki meccsen. Vasárnap azonban nyugodt maradt, és a találkozót követően is higgadtan nyilatkozott Terry sérüléséről. „Az emberben ilyenkor mindig visszajönnek Cech sérülésének a képei. Csak reménykedni tudtam az első pillanatokban, hogy nincs veszélyben. Szerencsére az Arsenal szakemberei a közelben ápolták az egyik játékost, és másodpercek alatt Terry mellett voltak” – mondta Mourinho.

A portugál szakember természetesen örült az idei első trófeának, de sajnálta, hogy egy tömegverekedés tört ki a pályán a mérkőzés utolsó pillanataiban. „Valahol megértem a játékosokat, hiszen komoly tétje volt a találkozónak. Kár a rendkívül izgalmas és magas színvonalú meccsért.”

A ráadás perceiben John Obi Mikel és Kolo Toure akaszkodott össze, és pillanatok múlva a társak is csatlakoztak a csetepatéhoz. A két tréner is pályára ment, hogy megnyugtassa a játékosait. A bíró végül 3 piros lappal – a verekedést kiprovokáló két focista mellett Adebayort is leküldték – próbált meg rendet teremteni.

Wenger a vereség ellenére elégedett

Wengert meglepték a pályán történtek: „Hirtelen robbantak a játékosok. Csodálkoztam is, mert addig sportszerű volt a mérkőzés. Elvesztettük a fejünket. A véleményem szerint a bíró a kiállításoknál tévedett, de ezen már változtatni úgysem tudunk.”

A francia szakember a vereség ellenére elismerően nyilatkozott fiatal csapatáról. „Nagyon büszke vagyok a játékosokra. A mérkőzés nagy részében jobbak voltunk a Chelsea-nél, de az első félidőben nem rúgtuk be a helyzeteinket. Éreztem a fordulás után, hogy amelyik csapat először eredményes, az fog nyerni. Tapasztaltabb csapat a Chelsea, ráadásul van egy Drogbájuk, aki eldöntötte a finálét.”

Címkék: foci