Rossi pályacsúcsot döntött Jerezben

Alaposan feladta a leckét riválisainak az ötszörös gyorsasági motoros világbajnok Valentino Rossi: a jerezi tesztelés során pályarekordot állított fel a Doktor.

Az olasz versenyző a Yamahájával döntötte meg a régi pályacsúcsot, amelyet tavaly Loris Capirossi repesztett a Ducatin. A mostani eredmény már csak azért is figyelemreméltó, mert a szabályoknak megfelelően a legmagasabb osztályban 990 helyett már csak 800 köbcentis motorok indulhatnak.

„Fantasztikusan megy a motor, de sajnos most még nem a világbajnoki pontokért megy a verseny. Az első csatát azonban mi nyertük.” – nyilatkozta Jerezben Rossi, aki tavalyig szinte példátlan sorozatot produkált a MotoGP-ben, ám 2006-ban az amerikai Nicky Hayden mögött a második helyre szorult az összetett pontversenyben.

„Az új Yamahám már most gyorsabb mint a tavalyi gép, és a jelek szerint minden pályán remekül bevethető. Jól kezdődik számunkra a 2007-es szezon.” – mondta Rossi, akit a jerezi teszten 0,133 másodperccel lemaradva követett Dani Pedrosa. Az olasz csapattársa Colin Edwards lett a harmadik, Nicky Hayden a negyedik. Az idény nyitóversenyét Katarban rendezik március 10-én.

Címkék: autó-motor