Kezdődik a nagybevásárlás Liverpoolban

Hetekkel ezelőtt két amerikai üzletember megvette a patinás angol fociklub többségi tulajdonát. Pénz állt a házhoz, és a Liverpool azonnal vásárolni kezdett: az első szerzemény a Leverkusenből érkezik.

liverpoolfc.lap.hu
sport.lap.hu

Már egy ideje rebesgették a német és angol lapok, hogy Andrij Voronin a szezon végeztével otthagyja a Bundesligában az UEFA-kupás helyekért harcban lévő Leverkusent, és Angliába teszi át a székhelyét. Az ukrán támadó alá is írta a négy idényre szóló szerződését a szigetországi elitklubhoz. Átigazolási díjat nem kell fizetnie új egyesületének, hiszen a Bayernél a szezon végéig volt érvényes szerződése.

Nem lesz könnyű dolga Voroninnak a Premier League élcsapatánál, hiszen az egyre jobb formába lendülő Craig Bellamy, Dirk Kuyt és Peter Crouch mellett nehéz lesz a kezdőbe kerülni. Már csak azért sem, mert az ukrán nem éppen gólvágó hírében áll. A Bundesliga idei szezonjában hatszor volt eredményes, és a válogatottban is mindössze csak 5 találatig jutott 37 mérkőzésen.

A hírek szerint a skót bajnok, a Celtic Glasgow és a Dinamo Kijev is vitte volna a támadót, aki a pályafutását hazájában, az Odessánál kezdte, majd a Mönchengladbach, a Mainz és a Köln érintésével jutott el Leverkusenbe. Ő az első új liverpooli szerzemény azt követően, hogy a Vörösök futballklubja jó egy hónapja George Gillett és Tom Hicks amerikai mágnások tulajdonába került.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci