F1: rajtra kész a mezőny

A Scuderia Toro Rosso bejelentette, hogy 2007-re is meghosszabbította Scott Speed szerződését, így az utolsó versenyzői állás is elkelt a Forma–1-ben.

Bár több pilótával, köztük Juan Pablo Montoyával is tárgyalt a Toro Rosso csapat vezetősége, végül a tavalyival megegyező felállással vágnak neki a 2007-es idénynek. A Red Bull második számú csapata a hétvégén bejelentette, hogy megegyezett Scott Speeddel, így az amerikai lesz Vitantonio Liuzzi csapattársa.

Az olasz szerződését már korábban véglegesítették, Speeddel akkor még csak tárgyaltak. A megbeszélések előtt a vezetőség úgy nyilatkozott, hogy a fiatal pilótának bizonyítani kell elhivatottságát a sportág iránt. Úgy tűnik sikerült neki.

Ezzel teljessé vált a 2007-es Forma–1-es világbajnokság csapatainak összeállítása is, nincs több kiadó hely. A Ferrari és a Renault egy-egy új pilótával indul, mindketten finn versenyzővel erősítettek. A tavalyi gyenge szereplés után 2007-ben teljesen új pilótákkal készül a McLaren, megszerezték a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, aki mellé egy újoncot ültetnek. Nem változtatott viszont a BMW, a Toyota és a Honda sem.

A 2007-es csapatok:
McLaren-Mercedes: Fernando Alonso (spanyol), Lewis Hamilton (brit) – tesztpilóták: Pedro de la Rosa (spanyol), Gary Paffett (brit)

Renault: Giancarlo Fisichella (olasz), Heikki Kovalainen (finn) – tesztpilóták: Ricardo Zonta (brazil), Nelson Piquet (brazil)

Ferrari: Felipe Massa (brazil), Kimi Räikkönen (finn) – tesztpilóták: Luca Badoer (olasz), Marc Gené (spanyol)

Honda: Jenson Button (brit), Rubens Barrichello (brazil) – tesztpilóták: Christian Klien (osztrák), James Rossiter(brit)

BMW-Sauber: Nick Heidfeld (német), Robert Kubica (lengyel) – tesztpilóták: Timo Glock (német), Sebastian Vettel (német)

Toyota: Ralf Schumacher (német), Jarno Trulli (olasz) – tesztpilóta: Franck Montagny (francia)

Red Bull Racing: David Coulthard (brit), Mark Webber (ausztrál) – tesztpilóták: Robert Doornbos (holland) y Michael Ammermüller (német)

Williams: Nico Rosberg (német), Alexander Wurz (osztrák) – tesztpilóták: Narain Karthikeyan (indiai), Nakadzsima Kazuki (japán)

Toro Rosso: Scott Speed (amerikai), Vitantonio Liuzzi (olasz) – ?

Spyker: Christijan Albers (holland), Adrian Sutil (német) – tesztpilóták: Fairuz Fauzy (török), Markus Winkelhock (holland), Giedo van der Garde (holland), Adrián Vallás (spanyol)

Super Aguri: Szato Takuma (japán), Anthony Davidson (brit) – tesztpilóta: Jamamoto Szakon (japán)

Címkék: autó-motor