Botrányos döntő az angol ligakupában

Súlyos sérülés, verekedés, három kiállítás, 103 perces rendes játékidő és egy fantasztikus Didier Drogba. Röviden így foglalható össze az angol Ligakupa döntője, amelyet az Arsenal és a Chelsea vívott egymással.

Szenzációs meccsre volt kilátás a cardiffi mérkőzésen, és a felek fantasztikus futballal rukkoltak elő. Két csúnya jelenet azonban elrontotta a fociünnepet, amelyen 2-1-re a bajnoki címvédő Chelsea diadalmaskodott.

A mérkőzést jobban kezdték az Ágyúsok, ahol az ígéretéhez híven azt a csapatot szerepeltette Arsene Wenger, amely a ligakupában kiharcolta a döntőbe jutást. Henry, Gallas, Adebayor, Hleb a kispadon, de ez nem látszott meg a fiatal csapaton, amely mezőnyfölényben játszott az első percekben. A Chelsea-be nagy meglepetésre visszatért a hétközi BL-meccsen újból lesérülő Terry. Theo Walcott góljánál azonban ő is tehetetlen volt: a mindössze 17 éves játékos háromszögezett Abou Diaby-val, majd a visszakapott labdát védhetetlenül csavarta el Cech mellett.

A gól után a Chelsea végre felfogta, hogy a fiatalokat is komolyan kell vennie, és az első valamire való helyzetet Didier Drogba bevágta. Az elefántcsontparti támadó pár perccel Walcott találata után a leshatárról ugrott ki Michael Ballack passzával, és Almunia alatt a hálóba gurított.

A második játékrészt is jobban kezdték az Ágyúsok, de egy borzasztó jelenet miatt hét percig állt a játék: Robben szögletére érkezett fejjel John Terry, amikor a lábbal menteni igyekvő Diaby teljes erőből arcon rúgta. A hátvéd eszméletlenül zuhant a földre, csak oxigénmaszkkal tudták újra magához téríteni. Azonnal kórházba szállították Terry-t, akit egy órával később szerencsére kiengedtek.

A 84. percben az egyre nagyobb fölénybe kerülő Chelsea kihasználta Denilson hibáját, és Robben beadását Drogba a bal alsóba fejelte.

A mérkőzés hajrájában a fiatal Ágyúsok elvesztették a fejüket. A 95. percben hatalmas lökdösődés alakult ki a pályán, még a két szakvezető, Jose Mourinho, a Chelsea és Arséne Wenger, az Arsenal trénere is segített szétválasztani a játékosokat. A játékvezető három piros és két sárga lapot mutatott fel a tömegjelenet főszereplőinek. A finálé végül tizenhárom perces hosszabbítás után ért véget.

Ligakupa döntő
Chelsea-Arsenal 1-2
Gól:
Drogba (20., 88.), illetve Walcott (12.)
Piros lap: Mikel (96.), Touré (96.), illetve Adebayor (97.)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci