A címvédő sikerével folytatódott a bajnokság

A címvédő DVSC-TEVA a télen szerződtetett, csereként beállt Jimmy Tchana góljával nyert a Vasas otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 18. fordulójának péntek esti mérkőzésén, 2007 első bajnoki meccsén.

A kezdés előtt több köszöntő is elhangzott: Mészöly Géza, az angyalföldiek vezetőedzője a napokban ünnepli 40. születésnapját, míg a klub élő legendája, a Fáy utcai stadion névadója, Illovszky Rudolf szerdán volt 85 esztendős. Az idős mestert még a vendég debreceniek is megajándékozták.

De “kapott” Kisteleki István és a Magyar Labdarúgó-szövetség is. A 11. percben az MLSZ-t és annak elnökét pocskondiázó debreceni rigmusokra az angyalföldi drukkerek “Hajrá Angyalföld!”-del reagáltak. A műsorközlő felszólítására, hogy sportszerűen szurkoljanak, “nem kell az Eb, MLSZ nem kell az Eb!” volt a debreceni válasz.

Ami a mérkőzést illeti: nagy lendülettel kezdtek a csapatok, az első három percben mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség. Az első játékrész hátralévő időszakában már nem akadt összesen ennyi helyzet, kiegyenlített “birkózás” folyt a pályán. A második 45 perc úgy kezdődött, mint az első, mindkét oldalon akadtak ígéretes próbálkozások. A későbbiekben a vendégek kerültek fölénybe, de a hazai kontrák sem voltak veszélytelenek.

A záró húsz perc a korábbiakhoz képest eseménydúsabb és izgalmasabb volt, a hajrában Tchana góljával a debreceniek megszerezték a három pontot. A

francia játékos Sándor Tamás baloldali szöglete után közelről helyezte a labdát a hálóba.

Borsodi Liga, 18. forduló:
Vasas – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Gól:
Tchana (86.)

Szombati program:
REAC-Győri ETO FC, 14:00
Paks-FC Tatabánya, 14:00
FC Sopron-MTK Budapest, 15:00
Zalaegerszeg-Diósgyőr, 15:00
Pécs-FC Fehérvár, 15:00
Kaposvár-Vác, 15:00

Hétfői program:
Újpest FC-Budapest Honvéd, 18:00


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci