UEFA: csak a csodában bízhat az utolsó magyar

Csütörtökön 15 mérkőzést rendeznek a labdarúgó UEFA Kupában, s kialakul a nyolcaddöntő mezőnye. Az egyetlen magyar érdekeltségű csapat, a Tőzsér Dánielt foglalkoztató AEK Athén már csak a tisztes helytállásban bízhat.

A görög együttes az első találkozón hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Paris Saint-Germaintől, és így csak minimális esélyei maradtak a párizsi visszavágóra. A címvédő Sevilla a PSG-hez hasonlóan könnyed 90 percre számíthat, mivel idegenben két góllal legyőzte aktuális riválisát, a Steaua Bucurestit. Még úgy sem valószínű, hogy a román csapat kiejtheti a spanyolokat, hogy a brazil Adriano sérülés miatt nem léphet pályára.

A Bajnokok Ligájából érkező Werder Bremen sem lesz várhatóan túl nehéz dolga, annak ellenére, hogy Kloséék a bajnokságban borzasztóan gyengén játszanak. A nemzetközi porondon azonban már jobban megy Thomas Schaaf legénységének, egy hete három góllal legyőzték az Ajax-ot, amely hazai pályán készül kisebbfajta csodára.

Kanoutéék már fél lábbal a következõ körben (MTI/EPA)


Nem mindennapi izgalmakat ígér a Leverkusen angliai kiruccanása. Egy gólokban gazdag mérkőzésen a gyógyszergyáriak 3-2-re győztek a Blackburn ellen, de a soványka előnyt idegenben kell megvédeniük. Nem dőlt még el az Espanyol-Livorno párharc sem. A spanyolok az olaszországi odavágón ugyan egygólos előnybe kerültek, de a második mérkőzésre két kulcsjátékosuk nélkül kénytelenek kiállni: Ivan de le Pena és Albert Riera kisebb izomsérülés miatt nem vállalja a játékot.

Az Alkmaar-Fenerbahce összecsapást illetően is nagyon nehéz jóslásokba bocsátkozni. Az első mérkőzésen hat gól is esett, de a 3-3-as eredmény azt jelenti, hogy még mind a két csapatnak reális esélyei vannak a legjobb 16 közé jutásra. A hollandok dolgát megnehezítheti, hogy a válogatott David Mendes da Silva a hétvégi Groningen elleni bajnokin térdsérülést szenvedett, és feltehetően több hetet ki kell hagynia.

UEFA Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágók (zárójelben az első mérkőzések eredményei):
AZ Alkmaar (holland)-Fenerbahce (török) 18:45 ó (3-3)
Nancy (francia)-Sahtar Doneck (ukrán) 19 ó (1-1)
Blackburn Rovers (angol)-Bayer Leverkusen (német) 19 ó (2-3)
Dinamo Bucuresti (román)-Benfica (portugál) 19:15 ó (0-1)
Maccabi Haifa (izraeli)-CSZKA Moszkva (orosz) 19:45 ó (0-0)
Sevilla (spanyol)-Steaua Bucaresti (román) 20:45 ó (2-0)
Osasuna (spanyol)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45 ó (0-0)
Parma (olasz)-Braga (portugál) 20:45 ó (0-1)
Newcastle United (angol) – Zulte-Waregem (belga) 20:45 ó (3-1)
Paris St. Germain (francia)-AEK Athén (görög) 20:45 ó (2-0) (Sport1)
Celta Vigo (spanyol)-Szpartak Moszkva (orosz) 20:45 ó (1-1)
Panathinaikosz (görög)-Lens (francia) 20:45 ó (1-3)
Ajax Amsterdam (holland)- Werder Bremen (német) 21 ó (0-3) (ZDF)
Glasgow Rangers (skót) – Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 21:05 ó (1-2)
Espanyol (spanyol)-Livorno (olasz) 21:30 ó (2-1)

Címkék: foci