Győzelemmel felérő vereség Madridban (videó)

Kikapott a Bayern München kedd este a Santiago Bernabeu Stadionban a Real Madridtól, de az egygólos vereség inkább a németeknek kedvez a szerdai német lapok többsége szerint.

Természetesen valamennyi újság elismerte, hogy a müncheniek egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, különös tekintettel arra, hogy a 3-2-es vereség után egygólos hátránnyal indulnak neki a két hét múlva esedékes visszavágónak. Úgy értékelték ugyanakkor, hogy a csapat olyan vereséget szenvedett, amely – mint az újságírók többsége fogalmazott – kifejezetten jót tett az Ottmar Hitzfeld vezette együttesnek.

Az első lépést megtettük

Maga az edző szintén derűlátóan nyilatkozott. Szerdai

interjújában megismételte a rögtön a mérkőzés után mondottakat, nevezetesen, hogy az első lépést megtették, a másodikat pedig Münchenben kell meglépniük. Természetesen elismerte, Mark van Bommel hajrában szerzett gólja nélkül csapata most aligha álmodhatna arról, hogy bejuthat a Bajnokok Ligájának negyeddöntőjébe.

Hitzfeldnek még akad dolga bõven (MTI/EPA)


Osztotta Ottmar Hitzfeld véleményét a klub vezetője, Franz Beckenbauer is, aki szerint az első félidőt jobb örökre elfelejteni, a másodikban viszont a Bayern volt a jobb. Beckenbauer ugyancsak elismerte, hogy az első negyvenöt percben a madridiak sokkal jobbak voltak, s David Beckham brillírozott, de reményét fejezte ki, az egygólos előny kevés lesz a visszavágóra a spanyolok számára.

Önbizalomnövelő győzelem

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bayern München egy nagyszabású „válságmenedzselő” program első állomásaként utazott a spanyol fővárosba. Az első kommentárok azt hangoztatták, hogy a válságkezelés kedden este csak részleges eredményt hozott, mégis úgy értékelték, a vereség javára válhat a csapatnak. Önmagában már az is növelheti a játékosok önbizalmát, hogy a továbbjutási esélyek teljességgel nyitottak, sőt – mint következtettek – a Bayern könnyebb helyzetben van, mert 1-0-s vagy 2-1-es győzelemmel már tovább is jutna.

Azt ugyanakkor egyetlen szakértő sem rejtette véka alá, hogy addig még rendkívül sok a teendő. A védelem ugyanis – az ismét parádésan védő Oliver Kahn kivételével – hibát hibára halmozott, a középpályán az amúgy rendkívül tehetséges Bastian Schweinsteiger továbbra is árnyéka önmagának, van Bommel – gólját leszámítva – alig volt észrevehető, míg elől a Roy Makaay, Lukas Podolski kettős jóformán semmi veszélyt nem jelentett Iker Casillas kapujára. Jó az öreg a háznál – utaltak a lapok Mehmet Sholl bevetésére a második félidőben, hozzátéve ugyanakkor, hogy több ilyen “öreget” Hitzfeld sem tud elővarázsolni, úgyhogy március 7-ig, azaz a visszavágóig valami mást kell kitalálnia.

Capello elégedett

A királyi gárda edzője elégedetten nyilatkozott a találkozót követően, de nagyon sajnálja, hogy csapata az utolsó pillanatokban bekapta a második gólt. „Ha nyer a csapat, akkor természetesen elégedett vagyok, de Mark van Bommel találata nagyon rosszkor jött. Kimondottan tetszett az első félidőben mutatott játék. Gyorspasszos taktikánkkal komoly problémákat okoztunk a Bayernnek. Boldog vagyok, hogy nyertünk, és így előnnyel utazhatunk Münchenbe” – értékelt Fabio Capello.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci