Potyogtak a gólok a Bernabeu-ben

A Real-Bayern összecsapást a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében két olyan sztárgárda vívta, amely az utóbbi hetekben csak botladozott. Nem sziporkáztak a csapatok ezúttal sem, de gólokban és izgalmakban nem volt hiány. A ManU fél lábbal már a nyolc között.

Real-Bayern: még semmi nem dőlt el

A Bayern és a Real Madrid sem a legjobb előjelekkel készülhetett a kedd esti összecsapásra, amely elsősorban a hazaiak edzője számára volt rendkívülien fontos. Mindkét együttes rendkívülien idegesen kezdett, rengeteg eladott labda és kisebb hiba tarkította az összecsapást az első percekben. A hazaiak szedték össze magukat gyorsabban, és már a 10. percben megoldhatatlan helyzet elé állították a bajorok védelmét: Nistelrooy zseniálisan ugratta ki a leshatárról induló Raúlt, a madridi közönség kedvence a kirobbanó Kahn mellett elpöckölte a labdát, majd az üresen tátongó kapuba gurított.

A németeket teljesen összezavarta a gyors találat, ismét bebizonyosodott, hogy mennyire hiányzik a középpályájukról egy Ballack formátumú irányító. A Real okosan passzolgatott, eldugta a labdát, és könnyedén hatástalanította a vérszegény Bayern-kísérleteket. Egy rögzített helyzet után azonban egyenlített a német bajnok. Sagnol ívelt a tizenhatoson belülre, Lucio pedig leszakadt az aranylabdás Cannavaróról, és akárcsak a 2001-es BL-döntőben – akkor még a Leverkusen játékosaként –, ismét bevette Casillas kapuját.

Nem sokáig örülhettek azonban a csapatukat szép számmal elkísérő német szurkolók, hiszen a parádésan futballozó Beckham szabadrúgása után, Helguera fejelt kapura, és a gólvonalról Raúl segítette beljebb a labdát. A bajorok alig ocsúdtak fel a kábulatból, amikor Kahn ismét a saját kapujávól kotorta ki a labdát: Beckham és Helguera volt ezúttal is a labda útja, és a teljes Bayern-védelem megkövülten figyelte, amint a hosszún érkező Nistelrooy közelről bepofozta a harmadik hazai gólt.

Kahn már verve Raúl elsõ góljánál (MTI/EPA)


A második félidőre teljesen visszavett a tempóból a királyi gárda, ami igen veszélyes taktikának tűnt, hiszen egy gól pokoli nehéz helyzetbe hozhatta volna őket. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy nem forog veszélyben a kétgólos előny. Pizarro beállása után veszélyesebbé váltak a németek, de végül nem ő, hanem az egykori barcás Mark van Bommel szerezte meg a második gólt. A holland ezután nem túl sportszerűen bemutatott a hazai közönségnek. A Realnak nagyon nehéz dolga lesz két hét múlva Münchenben, hiszen a bajorok egy sovány 1-0-val továbbléphetnek.

Lille-ManU: fél lábbal a nyolc között

A nyolcaddöntő legsimább párharcának ígérkezett előzetesen a Premier League listavezetőjének, és a BL kieséses szakaszában újoncnak számító francia együttes összecsapása. Nem igazán meggyőző játékkal, de végül hozta a meccset a Manchester, és ígéretes helyzetből várhatja a két hét múlva esedékes visszavágót az Old Traffordon.

A mérkőzés egyetlen – érvényes – találatát az utolsó percekben Ryan Giggs szerezte szabadrúgásból. A walesi középpályás nem várta meg, míg a Lille kapusa felállítja a sorfalat, hanem a jobb alsóba csavart. A hazaiak és a szurkolók éles tiltakozása ellenére a holland bíró megadta a találatot. Egy ideig úgy tűnt, hogy ezzel vége is a meccsnek, hiszen a Lille játékosai le akartak vonulni a pályáról, de végül edzőjük unszolására maradtak. Az eredmény azonban már nem változott, Ferguson csapata megérdemelten győzött idegenben.

A franciák csak a második félidő egyes szakaszaiban voltak egyenrangú ellenfelek, de az orrtörése után a kapuba visszatérő Edwin van der Sar jól védett, és amikor már ő sem segíthetett akkor a bíró sípja szólt közbe: a 63. percben Odemwingie fejelt a kapuba, de Eric F.J. Braamhaar szerint a nigériai csatár korábban szabálytalankodott Vidiccsel szemben.

Maldiniék megúszták kapott gól nélkül (dpa)


Celtic-Milan: igazságos döntetlen

A skót csapat bátran küzdött a párharc toronymagas esélyese ellen, de megmutatkozott a tudásbeli különbség Glasgow-ban. Brit csapatoknál megszokhattuk, hogy a játékosok kiteszik a lelküket a pályán, és nem volt ez másképp a Celtic-Milan összecsapáson sem. A hazaiak keményen küzdöttek, de gyakorlatilag nem volt komoly gólhelyzetük, a Milan pedig tökéletesen megelégedett azzal, hogy nem zördült meg Dida mögött a háló.

A biztos védelemből gyors kontrákból próbált veszélyeztetni a bundabotrány miatt a hazai pontvadászatban pontlevonással sújtott együttes, de a Celtic-védők lelkesedése és a nem teljesen egészséges Gilardino „bénázása” megakadályozta, hogy előnnyel várja a San Siróban megrendezésre kerülő visszavágón ellenfelét Ancelotti csapata.

PSV-Arsenal: minimális előny

Kétesélyes a tavalyi döntős Arsenal és a Fehér Csabát is soraiban tudó PSV Eindhoven csatája. A hollandok egy góllal nyertek az odavágón, de a soványka előnyt nem lesz könnyű megvédeni Londonban.

A játék képe alapján az Ágyúsoknak kellett volna nyernie, de a PSV kapujában remek napot kifogó Gomes mindent védett. Már negyedóra elteltével bemutatta első bravúrját a brazil kapus: Rosicky lövését tornázta ki földöntúli reflexszel. A továbbiakban Henry és Fabregas került ordító helyzetbe, de a támadókat valósággal megbabonázta Gomes.

Henry sem tudott túljárni Gomes eszén (MTI/EPA)


A meccs egyetlen gólját aztán derült égből szerezték a hazaiak. Mendez jó 30 méterre Lehmann kapujától, és egy sistergős bombát eresztett meg, amit képtelen volt kifogni a német portás. A hátralévő percekben hiába támadott az Arsenal, az eredmény már nem változott. Arsene Wengerék persze így sincsenek kétségbeejtő helyzetben, hiszen hazai pályán bőven lesz lehetőségük a fordításra. Fehér Csaba nem kapott lehetőséget a PSV edzőjétől.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Celtic Glasgow (skót)-AC Milan (olasz) 0-0

PSV Eindhoven (holland)-Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
Gól:
Mendez (61.)

Lille (francia)-Manchester United (angol) 0-1 (0-0)
Gól:
Giggs (83.)

Real Madrid (spanyol)-Bayern Müchen (német) 3-2 (3-1)
Gól:
Raúl (10.,28.), van Nistelrooy (34.), illetve Lucio (24.), van Bommel (88.)

A visszavágókat március 7-én rendezik.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci