Marad nehézsúlyban Chris Byrd

A kétszeres nehézsúlyú világbajnok Chris Byrd április 18-án, a Bahamákon bokszol legközelebb, és az ellenfélválasztásából úgy tűnik, hogy egyelőre nem vált súlycsoportot, nem fogyaszt le cirkálósúlyba.

Szinte napra pontosan egy évet hagy ki a tavaly áprilisi Wladimir Klitschko elleni vereségét követően az egykori nehézsúlyú WBO- és IBF-világbajnok. Mint ismert, Byrd másodjára kapott ki a fiatalabb Klitschko testvértől (az idősebbiket egyszer legyőzte), és ez ismét a világbajnoki övébe került. A 2000-es és a 2006-os vereség között csupán annyi a különbség, hogy míg Kölnben egyhangú pontozással, addig Mannheimben kiütéses vereséget szenvedett.

A már 36 éves Chris Byrd (39-3-1) a vereséget követően arról nyilatkozott, hogy folytatja karrierjét, de mindezt cirkálósúlyban teszi, mert termetéből adódóan nem tud mit kezdeni a technikailag képzett, 2 méter magas, 110 kilós óriásokkal. Az amerikai bunyósra remek ellenfelek vártak volna egy kategóriával lejjebb, de most úgy tűnik, hogy mégis marad, hiszen áprilisi ellenfele egy született nehézsúlyú, Paul Marinaccio.

Az olasz származású bokszoló 39 éves, fordított alapállású, 191 centiméter magas. Rekordja jó (22 győzelem, 2 vereség és 2 döntetlen), de legyőzött ellenfelei között nemigen találunk ismert arcot.

Címkék: küzdősport