Houllier: búcsú Athénban?

A francia szakember az Olympique Lyonnal évek óta nem talál komoly riválisra a bajnokságban, az európai fronton azonban nem ilyen rózsás a helyzet. Gerrard Houllier úgy tűnik idén nyáron otthagyhatja a Lyont, és szeretne szépen, lehetőleg egy BL-győzelemmel búcsúzni.

Az Olympique Lyon az egyetlen olyan csapat az európai legnagyobb klubjait tömörítő G14-ben, amely még nem ért komoly sikereket a nemzetközi porondon. A francia bajnokot ugyan évek óta a Bajnokok Ligája titkos esélyeseként tartják számon, de a nagy áttörésre még várniuk kell a szurkolóknak. Houllier 2001-ben még a Liverpoollal nyert UEFA Kupát, és idén végre a Lyonnal is fel akar érni a csúcsra Athénban a BL-fináléban.

A trénernek 2008-ig szól a szerződése, de abban az esetben, ha megnyerik a BL-t automatikusan egy évvel meghosszabbítják. A bajnokságban megszorítani sem tudják a Lyont, a legrangosabb európai kupasorozatban idén magabiztosan szerepel a csapat, mégis több jel utal arra, hogy Houllier nyáron távozik. És biztosan nem München irányába, ahogyan azt a német lapok megírták. „Az egész egy mese, senki nem keresett még a Bayerntől.” – nyilatkozta nemrég Houllier.

Lapértesülések szerint inkább a francia szövetségnél (FFF) vállalna munkát a szakember. A technikai igazgató posztja Aime

Jacquet távozásával idén januártól megüresedett, és a jelenlegi szövetségi kapitány Raymond Domenech mellett Houlliert is érdekli a feladat.

A tréner távozására utal az is, hogy megbomlani látszik az egyensúly a sorozatban hatodik bajnoki címének megnyerésére készülő gárdán belül. A brazilok (Cris, Cacapa, Juninho és Fred) állítólag nincsenek jóban a keret többi tagjával. Ráadásul néhány éven belül alaposan fel kell forgatni a csapatot, hiszen a jelenlegi kulcsjátékosok már elérték pályafutások zenitjét, nem képesek tovább fejlődni, ezért új embereket kell beépíteni. Ez a kihívás azonban a jelek szerint már nem izgatja Houlliert.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci