Hófalnak ment Loeb

A rali világbajnokság címvédője Sebastien Loeb minden esélyét elveszítette, hogy megnyerje a most bemutatkozó Norvég-ralin, miután két egymást követő szakaszon is hibázott. Összetettben a második nap után továbbra is Hirvonen vezet.

Az első nap után még harmadik, háromszoros vb-első francia pilóta a 12. gyorsasági szakaszon szenvedett balesetet. A címvédő túl gyorsan vett be egy kanyart, és egy hófalnak ütközött. A kocsijának csak a karosszériája sérült meg, és miután az autót a nézők segítségével kiszabadította, folytatta a versenyt. A nap elején még csak 20 másodperces hátránya azonban nyolc percesre duzzadt, a 11. helyre esett vissza, és ezzel lemondhatott a végső győzelemről.

Ekkor még elérhető közelségben volt a pontot jelentő nyolcadik hely, ezért veszettül nyomta a gázt Loeb, ami ismét megbosszulta magát: másodszor is elveszítette az uralmát a Citroen felett, és akárcsak korábban a kocsi egy hófalban kötött ki. Súlyos percekkel nőtt a hátránya, és a második nap után összetettben már csak a 16.

„Az első balesetnél nem volt szerencsém, mert alig volt néző a pálya mellett, és ezért rengeteg időbe tellett, mire kiszabadítottuk az autót. Ezután már nem volt veszteni valóm, de sajnos másodszor is elszálltam.” – nyilatkozta Loeb.

Az idei sorozat harmadik futamán továbbra is a finn Mikko Hirvonen vezet, 19 másodperccel megelőzve fordos csapattársát, Marcus Grönholmot. A hazai szurkolók nagy örömére három perccel lemaradva Petter Solberg áll még dobogót érő helyen. Vasárnap négy gyorsasági vár a mezőnyre.

Norvég-rali, állás a második nap után:
1. Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 2:33:45.2 ó
2. Grönholm (finn, Ford Focus WRC) 19.3 mp hátrány
3. Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) 3:29 perc hátrány

Címkék: autó-motor