Abu-Dzabiban is lesz Forma-1-es verseny

Nem mindennapi körítéssel párosítva az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban hivatalosan is bejelentették, hogy 2009-től a közel-keleti helyszín is otthont ad a Forma-1-es sorozatnak.

A több ezres lelkes közönség, illetve az autócsodákkal Abu-Dzabi utcáin felvonuló szinte teljes pilóta-mezőny jelenlétében – a világbajnok Fernando Alonso mellett többek között Kimi Räikkönen is tiszteletét tette – lezajlott „F1 Festival” fantázianevű rendezvényen el-Nahjan bin Zajed sejk, az arab ország elnöke, el-Nahjan bin Mohamed sejk, Abu-Dzabi koronahercege és Bernie Ecclestone, a gyorsasági autós sorozat főnöke aláírták azt a hét évre szóló megállapodást, melynek értelmében újabb ázsiai helyszínnel gazdagodik a világ leghíresebb gyorsasági sportága.

A hét emírség legnagyobbikához tartozó 2550 hektáros Jas-szigeten, a sepangi, a bahreini, illetve a sanghaji F-1 létesítményt is megtervező, Hermann Tilke által megálmodott komplexumot az emirátus legnagyobb építőipari cégének számító ALDAR Properties fogja felépíteni. Az 5600 méteresre tervezett aszfaltcsík a közel 200 szigettel övezett, s komoly turisztikai múlttal is rendelkező Abu-Dzabi repülőterének szomszédságában fekszik majd.

„Rendkívüli örömmel üdvözöljük Abu-Dzabit a
Forma-1 nagy családjában, s reméljük, hogy
partnerségünk hosszú távon is gyümölcsözik majd” – vélte Bernie Ecclestone. „Az itteni vendéglátás, az emberek barátságos természete, s nem utolsó sorban az egyre szaporodó világszínvonalú létesítmények
döntöttek a város mellett.”

Címkék: autó-motor