Visszavette a vezetést a Werder Bremen

A Werder Bremen hazai pályán három góllal nyert a Hannover ellen a labdarúgó Bundesliga 18. fordulójában, ezzel visszavette a vezetést a tabellán. A másik vasárnapi meccsen kétgólos hátrányból fordított a Leverkusen.

A Schalke szombaton Kevin Kuranyi vezérletével idegenben verte a Frankfurtot, és ezzel ha csak ideiglenesen is, de átvette a vezetést a német bajnokságban. A Werder ugyanis meglehetősen simán három góllal verte a Huszti Szabolccsal kezdő Hannover együttesét.

A brémaiak úgy tűnt hamar dűlőre vihetik a dolgot, hiszen a magyar középpályás labdavesztése után Miroslav Klose ívelt középre a válogatott Borowskihoz, aki megszerezte szezonbeli második találatát az 5. percben. A gyors gól után a Bremen visszavett tempóból, engedte futballozni zuhogó esőben a tabella 12. helyezettjét. Helyzetekig nem jutott azonban a Hannover, mivel hazaiak védelme nem engedte kapu közelébe Husztiékat.

A második játékrészben a vendéglátók kicsit összekapták magukat: Klose nem lőtt gólt, de a második illetve a harmadik találatot is ő készítette elő. A Werder a sima győzelemmel 39 pontos, de a jobb gólaránynak köszönhetően megelőzi a Schalkét.

A másik vasárnapi mérkőzésen félóra után már két góllal vezetett az újonc Aachen csapata a néhány éve még BL-döntőben szereplő Leverkusen ellen. A gyógyszergyáriak azonban a legjobbkor, a szünet előtt szépítettek Bernd Schneider révén. A második félidőben villámrajtot vett a Bayer, és három perc alatt megfordította a találkozót: az ukrán Voronyin egyenlített majd ismét Schneider vette be a hazai együttes kapuját egy látványos szabadrúgás góllal. A Leverkusen ezzel visszavette a hatodik helyet a tabellán a Nürnberg együttesétől. Az Aachen továbbra is a 13. helyen tanyázik.

Bundesliga, 18. forduló:
Werder Bremen-Hannover 96 3-0 (1-0)
Gól:
Borowski (5.), Almeida (67.), Mertesacker (74.)

Alemannia Aachen-Bayer Leverkusen 2-3 (2-1)
Gól:
Reghecampf (9., 11-esből), Ibisevic (30.), illetve Schneider (44., 57.), Voronyin (54.)

Pénteki meccs:
Borussia Dortmund-Bayern München 3-2

Szombati meccsek:
Hertha BSC-VfL Wolfsburg 2-1
1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart 4-1
Arminia Bielefeld-Hamburger SV 1-1
Eintracht Frankfurt-FC Schalke 04 1-3
VfL Bochum-FSV Mainz 05 0-1
FC Energie Cottbus-Borussia Mönchengladbach 3-1

Címkék: foci