Hamilton széttörte a McLarent

Csütörtökön Valenciában tesztelte az új versenygépét Lewis Hamilton, és súlyos balesetet szenvedett. A kocsi ripityára tört, de a fiatal brit pilóta sértetlenül szállt ki az MP4-22-esből.

Tíz napja mutatták be a spanyol városban a McLaren idei autóját, amellyel a 22 éves brit újonc egyelőre nem tisztázott körülmények között balesetet szenvedett. Hamilton nem tulajdonított különösebb jelentőséget a történteknek: “Sajnos ez hozzátartozik a Forma–1-hez. Semmi bajom nincsen, alig várom, hogy ismét beülhessek a kocsiba.”

Erre minimum jövő hétig kell várnia Hamiltonnak, mivel az MP4-22-est annyira széttörte, hogy azt Valenciában nem tudják összerakni. A csapat szóvivője egyelőre nem tudta megmondani, hogy a pilóta hibája vagy egy technikai hiba okozta a balesetet. “Még zajlanak a vizsgálatok. Szerencsére Lewisnak semmi baja nem lett, és ez a legfontosabb.”

A brit újonc pilótát november végén szerződtette le a McLaren a világbajnoki címvédő Fernando Alonso mellé. Hamilton csak a boxból figyelheti pénteken a spanyolt, majd jövő keddtől ismét beszállhat a kocsiba.

Címkék: autó-motor