NHL: Turco már történelem

Marty Turco a 160. győzelmét ünnepelte a Dallas kapusaként az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján, és ezzel befogta a klubrekorder Ed Belfourt.

A 32 éves kapus 18 védéssel és egy gólpasszal (!) segítette a Dallast a Calgary elleni hazai találkozón, melyet 4-2-re nyert meg a texasi alakulat. A harmadik All Star-fellépésére készülő Turcónak ez volt a 160. győzelme a Stars kapusaként, ezzel utolérte a vonatkozó lista élén álló Ed Belfourt, aki 1997 és 2002 között szintén 160 diadalnak volt a részese a klub mezében. A különbség csak annyi, hogy Belfour nyert Stanley Kupát a Dalasszal…

Többek között Daniel Paille duplájának köszönhetően a Bostont legyőző Buffalo pontszámban utolérte a ligaelső Anaheimet. Mind a két csapat 68 egységet gyüjtött eddig, a „kacsák” úgy, hogy egy meccsel többet játszottak, mint a keleti éllovas Sabres.


A Detroit továbbra is tartja jó formáját, már öt mérkőzés óta veretlen, legutóbb a Nashville-t páholta el a két gólt, egy asszisztot jegyző Henrik Zetterberg és a négy gólt érő átadást is kiosztó Pavel Dacjuk főszereplésével. A Predators hat sikeresen megvívott találkozó után nyelte le újra a vereség keserű piruláját. A Dallas, a Buffalo és a Detroit mellett a Colorado is kihasználta a hazai pálya előnyét: a denveriek a kétgólos Paul Stastny vezetésével a phoenixi „prérifarkasokat” verték meg.


NHL, alapszakasz, 103. játéknap:
Buffalo Sabres-Boston Bruins 6-3
Detroit Red Wings-Nashville Predators 5-3
Colorado Avalanche-Phoenix Coyotes 4-3
Dallas Stars-Calgary Flames 4-2

Címkék: amerikai sportok