NBA: nem sikerült Webber debütálása (videó)

A Utah Jazz négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatának vetett véget csütörtökre virradóra amikor egy ponttal, 100-99-re verte idegenben a Detroit Pistonst, ahol debütált az ötszörös All Star Chris Webber. A Washington szintén egy ponttal múlta felül a New York Knicks-et.

Nem úgy sikerült Chris Webber bemutatkozása új csapatánál, ahogy képzelte. A kedden leigazolt klasszis 17 perc alatt mindössze két pontot dobott, öt lepattanót szedett és három asszisztot osztott ki. Webber tisztában van azzal, hogy ennél jóval többet vár, az öt felállva köszöntő detroiti közönség. „Sokkal jobb játékra vagyok képes.” – mondta a találkozót követően Webber.

A szünetre még ötpontos hazai előnnyel vonultak a csapatok, a harmadik negyedben lefaragta a hátrányát 2004 bajnoka, és az utolsó játékrészben fej-fej mellett haladtak a felek. A győztes – három pontot érő – kosarat Deron Williams dobta 44 másodperccel a találkozó vége előtt. A sérüléséből visszatérő, és Chauncey Billupsnak (26 pont) még lett volna lehetősége a fordításra, de a triplakísérlete sikertelen volt 5 másodperccel a dudaszót megelőzően.

Szintén egy ponton múlott a Washington Wizards hazai sikere a Knicks ellen. A vendégegyüttes elsősorban arra koncentrált, hogy kikapcsolja a játékból Gilbert Arenas-t, aki az elmúlt hetekben három alkalommal jutott 50 pont fölé, és nem egyszer az ő, dudaszó pillanatában eleresztett kosarával nyert a Wizards. Stephon Marbury a mérkőzés során árnyékként követte a 16 pontot termelő Arenas-t, sőt gyakran ketten is védekeztek az MVP-cím egyik esélyesének tartott játékos ellen.

Ez a taktika azonban a hajrában megbosszulta magát: 2,2 másodperccel a mérkőzés vége előtt is elsősorban Arenas-ra figyeltek a New York-iak, és így Carlos Butler egy zsákolással eldöntötte az összecsapást.

A Phoenix idegenben kilenc ponttal múlta felül a Houstont, és ezzel sorozatban tizedik győzelmét aratta. A Suns-nál megkönnyebbülva vehették tudomásul a mérkőzés előtt, hogy a lábtörése miatt továbbra is hiányzó Jao Ming mellett a Rockets másik nagy sztárja, Tracy McGrady is kidőlt a sorból. Ennek ellenére Steve Nashék csak az utolsó percekben biztosították be a győzelmet. A Lakers elsősorban Kobe Bryant 34 pontjával köszönheti a sikert a San Antonio ellenében.

NBA, alapszakasz, 76. játéknap:
Toronto Raptors-Sacramento Kings 101-85
Washington Wizards-New York Knicks 99-98
Charlotte Bobcats-New Jersey Nets 85-92
Detroit Pistons-Utah Jazz 99-100
Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 90-99
Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers 118-102
Minnesota Timberwolves-Atlanta Hawks 88-105
Houston Rockets-Phoenix Suns 91-100
San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers 96-100
Portland Trailblazers-Cleveland Cavaliers 94-76
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 115-109

Címkék: amerikai sportok