NBA: McGrady hiába remekelt (videó)

Hiába szerzett 45 pontot Tracy McGrady, a Houston sima vereséget szenvedett a ligaelső Dallas otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

„Meglehetősen zavar, hogy hiába ment jól a játék, elvesztettük a mérkőzést” – sopánkodott a Houston sztárja, aki szezoncsúcsot eredményező 45 ponttal zárta csapata dallasi vendégjátékát. Az üdvösséghez ez sem volt elég a texasi rangadón: a házigazda 81-81-es állásnál egy 15-3-as rohammal szakította le az ellenfelet, és sikerével visszavágott a szezon elején elszenvedett csúfos, 31 pontos vereségéért.


A sorozatban ötödször nyerő Dallas legjobbja a 30 pontot és 10 lepattanót szerző német Dirk Nowitzki volt, Josh Howard pedig 28 ponttal járult hozzá a győzelemhez, amellyel a ligaelső véget vetett a Rockets négymérkőzéses veretlenségi sorozatának.

A Dallas mellett a New Orleans és a Seattle is kihasználta a hazai pálya előnyeit a legutóbbi játéknapon: a megszakítás nélkül harmadik győzelmét jegyző „lódarazsak” az Orlandót fektették két vállra egy hosszabbításos mérkőzésen, míg az amúgy nem túl acélos Seattle a papíron esélyesebb Clevelandet intézte el – dacára annak, hogy a Cavs’ vezére, LeBron James 30 pontot szórt a meccsen.

NBA, alapszakasz, 75. játéknap:
New Orleans Hornets-Orlando Magic 84-78 – h.u.


Dallas Mavericks-Houston Rockets 109-96
Seattle Supersonics-Cleveland Cavaliers 101-96

Címkék: amerikai sportok