NHL: Hasek lehúzta a rolót

A Tampa, a Detroit és a Nashville is tartja remek formáját az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL): a legutóbbi játéknapon mind a három együttes tovább építette a győzelmi sorozatát. Dominik Hasek, a Red Wings kapusa pályafutása 74. shutoutját produkálta.

A Tampa már öt győzelemnél jár, miután egy góllal nyert a hazai pályán mostanság nem túl félelmetes New York Islanders jegén. Martin St. Louis, Vincent Lecavalier, valamint Brad Richards egyaránt góllal és gólpasszal zárt, Vaclav Prospal pedig három ponttal (egy találattal és két assziszttal) segítette az övéit.


A Tampa mellett a Nashville és a Detroit is behúzott egy újabb strigulát a sorozatban aratott győzelmek rovtba: a Calgaryval kibanbráló Predators hat, a Montralt két vállra fektető Detroit pedig immáron négy találkozó óta veretlen. Az utóbbi csapat ezért igencsak hálás lehet a remek formában lévő Dominik Haseknek. A 42 éves cseh klasszis 23 védéssel idénybeli hatodik, pályafutása 74. olyan partiját produkálta, amelyen nem kapott gólt.


Hasek csapattársa, Chris Chelios 1515. NHL-meccsét játszotta keddre virradóra, így a Red Wings veterán védője a vonatkozó örökranglistán most már egyedül áll a tizedik helyen, merthogy megelőzte egykori klubtársát, a már visszavonult Steve Yzermant.


Végül, de nem utolsósorban: a San Jose remek emberelőny-kihasználásának köszönheti a Colorado elleni győzelmét, amely zsinórban a harmadik volt. Jonathan Cheechoo, Patrick Marleau, valamint Joe Thornton is úgy talált be, hogy az ellenféltől valaki éppen a büntetőpadon ült, igaz, átellenben Joe Sakic gólja is hasonló körülmények között született.

NHL, alapszakasz, 101.játéknap:
New York Islanders-Tampa Bay Lightning 3-4
Boston Bruins-Buffalo Sabres 3-2 – szétlövés után
Phoenix Coyotes-St. Louis Blues 5-4 – szétlövés után
Dallas Stars-Los Angeles Kings 3-1
Nashville Predators-Calgary Flames 5-3
Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 2-0
San Jose Sharks-Colorado Avalanche 3-1

Címkék: amerikai sportok