Szarvas dühöngött Pogányban

Vadásznak kellett kilőnie egy szarvast szerda reggel a Pécs melletti Pogányban, mert a dühöngő vad komoly károkat okozott a településen – közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-vel.

A szarvas öt óra körül beszabadult a település egyik családi házának kertjébe, ahol megrongálta a kerítést, a hintát, majd kifutott az utcára, és megtaposott három nagy értékű autót – mondta Horváth Nóra.

Hozzátette: a helyszínre érkező rendőrök félve attól, hogy nem tudják ártalmatlanná tenni, csak felbőszíteni az állatot, nem próbálták meg pisztollyal kilőni. Az illetékes vadászt hívták segítségül, aki valamivel hat óra előtt kilőtte, majd elszállíttatta a szarvast.

A sajtóreferens beszámolt arról, hogy a szarvas tettére szakértők próbálnak magyarázatot találni. Megjegyezte: a vadász elmondása szerint példátlan esetről van szó. A vadak ugyanis nem merészkednek lakott területekre, már csak azért sem, mert félnek az emberektől, ráadásul a vadásztársaságok az erdőkben jól tartják, rendszeresen etetik őket.

Címkék: zöld