NHL: Hejda a legjobbkor talált be

Csupán egy mérkőzésre került sor keddre virradóra a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL), ezen a tavalyi nagydöntős Edmonton a hosszabbításban nyert a Los Angeles vendégeként.

Két – túlórában elszenvedett – vereség után nyert újra az Edmonton: a tavalyi nagydöntős Oilers Jan Hejda a hosszabbítás második percében szerzett góljával harcolta ki a győzelmet a Los Angeles otthonában. A 29 éves cseh védő először volt eredményes az NHL-ben, eddigi 13 találkozóján négy asszisztot osztott ki.


“Az utóbbi időben nem volt szerencsénk a hosszabbításos meccsekkel, örülök, hogy végre nekünk jött ki jobban a lépés ráadásban” – mondta Craig MacTavish, a kanadaiak edzője, aki Hejda mellett a döntő gólt előkészítő, a felépülése után hét mérkőzésen tíz pontot szerző Ryan Smyth-re, illetve a 34 lövést hárító Dwayne Rolosonra is büszke lehet. A rendes játékidőben egyébként Jarret Stoll, illetve a hazaiak részéről Konstantin Puskarjev talált be.


Az Edmonton 20 győzelemmel és 18 vereséggel a tizedik helyen áll nyugaton, ugyanitt a Los Angeles (16/22) csak a 13. pozícióban szerénykedik.

NHL, alapszakasz, 94. játéknap:
Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 1-2 – h.u.

Címkék: amerikai sportok