Céges partik a múzeumokban

A Nemzeti Múzeum egy estére 2,2 millió forintba kerül, a Budavári Palota kupolacsarnoka bérleti díja 1,2 millió forint, a középkori és reneszánsz kőtár már félmillió forinttól bérelhető – írja a Népszabadság.

A cégek körében sikk lett múzeumok kikölcsönzése. A múzeumok pedig a bérbeadásból származó bevételből fedezik alapfunkciójukat, a kiállítások költségeinek nagy részét.

A Kiscelli Múzeumban például általában évente húsz üzleti, konferenciavacsorát rendeznek, az Iparművészeti Múzeum éves költségvetésének egyötödét kell saját bevételként előteremtenie. A Magyar Nemzeti Múzeum teljes épületének kibérlése 2,2 millió forintba kerül, ami tartalmazza a takarítást, előkészítést, a ruhatár és toalett használatát, rendezvény- és villanyszerelő ügyeletet, a catering hátterét, a fel- és levonulást. A 350-800 fős fogadásokra is alkalmas Néprajzi Múzeumban évente 20-25 rendezvényt tartanak.

A legtöbb múzeumban különválasztják a rendezvényt és a kiállítóteret. Ha a vendégek kérik, akkor külön tárlatvezetéssel is kedveskedhetnek a vendégeiknek, ha kifizetik a teremőröket és a szakembereket.

Címkék: Magazin