Larsson a Manchester Unitedben

Egy szenzációs átigazolásról érkezett hír: az angol Manchester United leigazolta Henrik Larssont, a svédek veterán csatárát.

Larrson ugyanakkor csak rövid ideig lesz a Manchester United játékosa. A klubja, a Helsinborg csak március közepéig, azaz a svéd bajnokság kezdetéig adja kölcsön a csatárt, aki januártól (akkor lehet hivatalosan igazolni) lesz majd bevethető.


A manchesterieknek Ole Gunnar Solskjaer sérülése miatt van szükségük egy gólerős támadóra. Mivel Alan Smith még nincsen tökéletes állapotban, jelenleg csak Wayne Rooney és Louis Saha áll elől a menedzser, Sir Alex Ferguson rendelkezésére.

“Ferguson már korábban is csábított, még amikor Celticnél játszottam. Jó dolog, hogy segíthetek egy olyan nagy klubnak, mint a Manchester United, de nem hiszem, hogy minden meccsen kezdeni fogok” – mondta a három hónapra kölcsönvett csatár.

A hírek szerint egykori klubja, a Barcelona is érdeklődött Larsson iránt, hasonló okok miatt, mint a Manchester United. A katalán sztárcsapat is vészes csatárhiányban szenved, minekután Samuel Eto’o, Lionel Messi, illetve Javier Saviola is sérült.

Henrik Larsson 1971. március 20-án született Helsingborgban. A város csapatában kezdte profi pályafutását, és itt játszik most is, de korábban sikeres éveket töltött a holland Feyenoordnál, a skót

Tavaly BL-t nyert a Barcelonával (EPA)

Celticnél, valamint a spanyol Barcelonánál. Az utóbbi együttessel tavaly BL-győzelmet aratott.

Egyébként Svéd Kupa-győztes, kétszeres Holland Kupa-győztes, négyszeres skót bajnok, egyaránt kétszer nyerte el skót Ligakupát és a Skót Kupát, kétszeres spanyol bajnok, spanyol Szuperkupa-győztes, és az európai aranycipő birtokosa (2001). A válogatottban 93 fellépésen 36 gólt szerzett, a nemzeti csapattal bronzérmes lett az 1994-es vb-n.
Címkék: sport