NBA: a Dallas is vereséggel kezdett

A címvédő Miami Heathez hasonlóan a tavalyi nagydöntös Dallas Mavericks is vereséggel kezdte a tengerentúli kosárlabda-bajnokság (NBA) új szezonját, hazai pályán kapott ki a San Antonio Spurstől.

A két texasi szomszédvár csatája a záró negyedben dőlt el: a Dallas több mint hat percen át képtelen volt a gyűrűbe jutatni a labdát, a San Antonio viszont tíz pontot is szerzett ebben az időszakban, és végül 97-91-re megnyerte a Délnyugati csoport rangadóját.

“Egyik csapat sincs még csúcsformában, nagyon meg kelett küzdenünk a győzelemért” – foglalta össze tömören a lényeget Tim Duncan, a vendégek egyik ásza, aki 13 ponttal járult hozzá a sikerhez. A San Antonio legjobbja egyébként a 19 pontig jutó francia Tony Parker volt, de a hazaiak közül is egy légiós, német Dirk Nowitzki volt a legtermékenyebb (21).

A nap másik összecsapásán a hazai pályán fellépő Los Angeles Clippers egy ponttal verte a Denvert, amely egy félidőn át kénytelen volt nélkülözni a legjobb játékosát, Carmelo Anthonyt, akit a harmadik negyed elején két technikai hibával kiállítottak.


Ezzel együtt a vendégcsapat megnyerhette volna a mérkőzést, csakhogy a Clippers a negyedik negyedben ledolgozta a tízpontos hátrányát. A hazaiak legjobbja, Sam Cassell 35 pontjából 14-et a záró felvonásban szerzett, és a győztes kosár is a 37 éves védő nevéhez fűződik. Az All Star-válogatott mellett dicséret illeti Tim Thomast is, aki az utolsó két és fél percben háromszor is a rendeltetési helyére jutatta a labdát a hárompontos vonalon túlról.


NBA, alapszakasz, 3. játéknap:
Dallas Mavericks-San Antonio Spurs 91-97
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 96-95

Címkék: sport