Vajna-filmje meghatotta Busht

A Szabadság, szerelem című alkotást vasárnap este szűk körű vetítésen mutatták be a Fehér Házban.

Az eseményen részt vett amerikai magyarok arról számoltak be, hogy George Bush és a first lady, Laura Bush meghatottan állt fel a Fehér Ház vetítőtermében azután, hogy megnézte a Children of Glory (A dicsőség gyermekei) címmel vetített filmet.

Agnes Lendvai Lintner – aki a külföldi magyar cserkésszövetség képviseletében vett részt a filmvetítésen és az azt követő ünnepi vacsorán – elmondta, mindenkinek tetszett a film, az informális beszélgetéseken a legtöbben a korhűséget méltatták. Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) elnöke úgy tájékoztatott, hogy az elnöki házaspár meleg hangulatú fogadáson látta vendégül a film készítőin kívül az amerikai magyarság képviselőit.

Az exkluzív vetítés és a díszvacsora vendégei között volt Goda Krisztina rendező és Andy Vajna producer, továbbá George Pataki, New York állam magyar származású kormányzója. Az eseményre meghívták a Nobel-díjas Oláh György kémia professzort, Szörényi Éva Amerikában élő 56-os szabadságharcost és Maléter Pált, a Nagy Imre-kormány honvédelmi miniszterének, a forradalom mártírjának, Maléter Pálnak a fiát.


A filmszakmát a magyar származású Tony Curtis színész képviselte, és Washingtonba utazott a film executive producere, Demján Sándor is. Vendég volt továbbá April Foley budapesti amerikai nagykövet, Simonyi András washingtoni magyar nagykövet, valamint George Herbert Walker, az Egyesült Államok korábbi budapesti nagykövete.

Címkék: Magazin