Új Ferrari-csapat 2007-től

Jövőre hat autóban is Ferrari motor lesz a Forma–1 világbajnokságban, miután az olasz csapat motorszállítója szerződést kötött a Spykerrel.

Már korábban rebesgették, de a Forma–1-es Kínai Nagydíjon, szombat délelőtt a Midlandből frissen átalakult Spyker MF1 megegyezett a Ferrari csapattal, hogy a kis csapat a jövőben az olaszok motorját használja.

A szerződés egyetlen évre szól, azaz 2007-re. Ezzel világossá vált, hogy jövőre három csapat is használja majd a Ferrari V8-as versenymotorjait. A gyári istálló és a Spyker mellett a Red Bull vagy a Toro Rosso autóiban is ilyen erőforrás lesz.

Ezzel a Ferrari kisebb előnyre tehet szert riválisaival szemben, hiszen a motorok befagyasztása ellenére nem kell annyi szakemberétől megválnia, hiszen növelték a gyártáskapacitást.

Sajnos ez a bejelentés azt is jelenti, hogy a Forma–1 egy újabb nagy múltú tagtól búcsúzik, a Cosworth motorgyártó cégnek nem maradt partnere 2007-re. A Williams csapat a Toyotától vásárol motorokat, míg a Toro Rosso az idei V10-esek helyett jövőre vagy a Ferrari, vagy a Renault V8-asát használja majd.

Címkék: sport