Másfél dollár az Office bétáért?

A Microsoft oldaláról mindeddig hárommillióan tölthették le ingyen az Office 2007 bétaváltozatát. Holnaptól azonban másfél dollárt kell fizetnünk a bétaállapotú irodai csomag próbaverziójáért.

A Microsoft láthatóan nem pártolja az ingyenességet, még akkor sem, ha ez a jövőben jelentős haszonnal kecsegtet. Az eddig ingyenes – fejlesztés béta fázisában lévő – irodai csomag népszerűsítése olyan jól sikerült, hogy a Microsoft úgy döntött, hogy itt az ideje pénzt kérni a terméknek még nem nevezhető verzióért.

Az ingyenes bétaverzió óriási sikere után a cég kísérletet tesz arra, hogy holnaptól egy jelképes összegért tölthessék le a fejlesztés alatt álló programot a felhasználók. A fizetőssé tett letöltés tulajdonképpen nem egyedi a szoftverek világában. A Microsoft mostani lépése mégis érthetetlen, hiszen az ebből remélhető bevételek a redmondi óriás számára legfeljebb zsebpénzként jelenhetnek meg.

A folyamatosan csúszó Vista és Office megjelenési dátumai mellett a Microsoft illetékesei azt nyilatkozták, hogy az új irodai csomagot januárban piacra dobják. Az új operációs rendszer és a 2007-es irodai csomag elkészítésére és piacra dobására – a cég hivatalos bejelentése szerint – mintegy 1 milliárd dollárt áldoz a szoftveróriás.

Címkék: tech