Öttusa Eb: csapatarany a zárónapon

Magyar diadallal zárult a budakalászi öttusa Európa-bajnokság: a férfiak váltóversenyét a Horváth Viktor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású csapat nyerte.

A dobogóra még az ukrán és az orosz együttes állhatott fel.
A magyarok nagyon jó napot fogtak ki, a lövészetet és a vívást megnyerték, utóbbiban váratlanul felszabadultan és eredményesen szerepeltek, ezzel két szám után már jelentős előnnyel vezettek.

A 3×100 méteres úszóstafétát a negyedik legjobb idővel teljesítették, majd a lovaspályán is jelezték, hogy az aranyéremre igényt tartanak. A 3×1500 méteres futásnak elsőként vágtak neki, a másodikként rajtoló ukrán válogatott 51 másodperccel követte őket, vagyis már a zárószám előtt tudni lehetett, hacsak valamilyen baleset vagy szabálytalanság nem történik, az övék a győzelem.

Így aztán csak a további helyezésekért alakult ki nagy küzdelem, melyből az ukránok és az oroszok jöttek ki jól.

“Nagyon nehéz volt ez a futás. Komolyan! Mégpedig azért, mert biztos volt a győzelmünk, és ilyenkor nem könnyű ráhangolódni egy újabb feladatra” – mondta Kállai.

“A remek lövészetünknek és vívásunknak köszönhetjük az aranyérmet, és azt, hogy estére úgy alakult a helyzet, hogy nem kellett erősen futni” – összegzett Fülep.

“Délelőtt az első néhány sikeres asszó után jött meg a harci kedvünk, s miután a vívásban valamennyi ellenfelünket legyőztük, hihetetlenül felszabadultan versenyeztünk. Egymásért küzdöttünk” – fogalmazott Horváth.

Végeredmény:

férfi váltóverseny, Európa-bajnok:
———————————–
Magyarország (Horváth Viktor, Kállai Ákos, Fülep Sándor) 5476 pont

2. Ukrajna (Jevhen Borkin, Vitalij Budovszkij, Szerhij Kuksin) 5416 pont

3. Oroszország (Alekszej Turkin, Alekszej Velihodnij, Rusztem Szabirhuzin) 5366 pont

Címkék: sport