UNICEF – gálamérkőzés az Old Traffordon

Maradona, Dunga, Matthaus, Desailly, Schmeichel, Zola, Gascoigne - csak néhány nagyágyú a szombat esti UNICEF - gálamérkőzés résztvevői közül. A jótékonysági meccsen az angol "szelebritik" csapata Robbie Williams vezérletével 2-1-re diadalmaskodott a "világválogatott" ellen - adta hírül a FIFA hivatalos honlapja.

Robbie Williams és Maradona (AP)




Diego Armando Maradona 20 évvel ezelőtti önmagát idézte szombaton a manchesteri Old Trafford stadionban rendezett UNICEF (Egyesült Nemzetek Gyermekalapja) jótékonysági gálamérkőzésén, a Soccer Aid-en. A 45 éves argentin legenda mind a 90 percet végigjátszotta az “Álmok színháza” 72 000 nézője előtt. A vezetést is ő szerezte meg az első félidőben tizenegyesből a világválogatott csapatának, amelynek trénere ezúttal a holland ex-erőcsatárfenomén, Ruud Gullit volt.

A mérkőzés elején Maradonáék káprásztatták el a közönséget: a brazil Dunga, a francia Desailly, a német Matthaus személyében mind világbajnokok szórakoztatták a publikumot. A gyorsaságot sem bízták a véletlenre: a kanadai sprintkirályt, Ben Johnson is őket erősítette, akárcsak a Manchester United volt dán kapusa, Peter Schmeichel. Így nem meglepő, ha brit hírességekből és volt válogatott labdazsonglőrökből álló “szelebriti-válogatott”, az UNICEF-nagykövet pop-sztár Robbie Williams csapatkapitánysága mellett csak később találta meg a játék ritmusát.

A csillagok aligha ragyoghattak volna Terry Venables edző, és a mérkőzés napján 39. születésnapját ünneplő Paul Gascoigne nélkül.”Gazza”, aki a jelentések szerint könnyekig meghatódott azon, hogy tízezrek emlékeztek meg hangos ünnepléssel születésnapjáról, aktivitásával mindkét gólban komoly érdemeket szerzett.

A 2002-es VB-döntő dirigense, Pierluigi Collina vezette a találkozót, amelyről a szűkreszabott jelentések kiemelik még a Chelsea egykori villámléptű olasz válogatott csatárát, Gianfranco Zola-t, aki ugyancsak korát meghazudtoló lendülettel játszott a gálamérkőzésen.

A Soccer Aid jótékonysági rendezvényével mintegy 6 millió fontot gyűjtöttek össze a szervezők.
Címkék: FociVB: !Hírek