Elton John férjhez ment

Elton John a brit törvények változásával az első lehetséges pillanatban hivatalosan is egybekelt férfipartnerével, a vele 12 éve együtt élő barátjával, a 43 éves, brit-kanadai David Furnish filmproducerrel.

A brit királyi család legnagyobb rezidenciája, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyának árnyékában esküdött örök hűséget egymásnak, ugyanabban a szerény városházi polgári házasságkötő teremben, ahol áprilisban Károly trónörökös és kedvese, Kamilla cornwalli grófnő tartotta esküvőjét.

A rendkívül népszerű rocksztár és partnere azzal a brit törvénymódosítással élt az első lehetséges napon, amely Angliában és Walesben szerdától lehetővé teszi az azonos nemű párok együttélésének törvényesítését a heteroszexuális házaspárokéhoz hasonló jogosultságokkal.

A Sir Elton Windsorhoz közeli kastélybirtokán felállított két hatalmas fűtött sátorba több mint hétszáz híresség volt hivatalos, köztük David Beckham, a világ legismertebb aktív futballistája, Ozzy Osbourne, a kemény rock híveinek bálványa, és Liz Hurley színésznő-modell.

A világraszóló mulatság nem hivatalos értesülések szerint 1 millió fontba (370 millió forint) került, de Sir Elton kikötötte, hogy a vendégek esküvői ajándék helyett inkább az általa jegyzett Aids-alapítványnak adományozzanak.

Vonakodnak összeadni a melegeket

Brit sajtójelentések szerint több helyi tanács vonakodva tesz csak eleget a homoszexuális párok egybekelését lehetővé tévő új törvényi előírásnak. A dél-londoni Bromley kerület tanácsa például Ken Livingstone londoni polgármester személyes fellépésére volt csak hajlandó engedélyezni ilyen ceremóniákat.


A brit kormány előzetes számításai szerint 2010-ig 22 ezer egynemű pár esküszik örök hűséget egymásnak Nagy-Britanniában. A törvény becslések szerint évi 240 millió font adó- és nyugdíjkedvezménnyel könnyíti a jog szerint egybekelő homoszexuális párok anyagi terheit.

Címkék: Magazin