600 000 munkaállomásból álló rendszert épít a Novell

A Novell nyílt forráskódú, szabványalapú technológiai megoldásait választotta informatikai környezetének felügyeletére, biztonságossá tételére és integrálására az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (National Health Service)

A Novell és az Egyesült Királyság Egészségügyi Minisztériumának vezető ügynöksége 39 millió dollár értékű szerződést kötött olyan átfogó biztonsági, felügyeleti és infrastruktúra szoftvermegoldások létrehozására, amelyek magasabb szintű egészségügyi szolgáltatásokat biztosítanak az Egyesült Királyság állampolgárai számára. A Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal (National Health Service – NHS) kötött hároméves megállapodás a Csatlakozás az Egészségért (Connecting for Health) program keretében lehetővé teszi, hogy a teljes szervezeten belül, az NHS több mint 600 000 munkaállomásból álló infrastruktúráján alkalmazzák a Novell megoldásait. A várakozások szerint ez jelentős költségmegtakarítást eredményez az egészségügyi szervezet számára.

A Novell stratégiai partnerként további támogatást nyújt az NHS számára IT programjának megvalósításában, amely a betegellátás és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások, valamint az NHS szervezeti működésének javítását célozza. Az új informatikai infrastruktúra több mint 100 000 orvost, 380 000 ápolót és további 50 000 egészségügyi szakembert köt össze, biztosítva ezzel a több mint 50 millió angliai páciens zökkenőmentes ellátását. Az NHS dolgozói számára a Novell szakmai képzést is biztosít.

Címkék: tech