HBO-filmek és sorozatok iPodon is

Újabb televíziós társasággal bővül az iPodot támogató cégek sora. Már eddig is számos adó tette elérhetővé műsorait a hordozható készülék tulajdonosai számára, de most az HBO is jelezte: kész tárgyalni az Apple-lel.

Felkeltette a Magyarországon is fogható azonos nevű fizetős csatornát tulajdonló cég érdeklődését az Apple terméke. A folyamat érdekessége, hogy míg korábban hiába próbálta magához csábítani az Apple a televíziós társaságokat, addig most már – némi túlzással – sorban állnak az érdeklődő ügyfelek. Jelenleg az NBC Universal, a Sci-Fi Channel, az USA Network, az ABC és a Disney Television műsorai érhetők el Video iPodon. A legtöbb adó már letölthetővé tette a népszerű show-műsorok vagy sorozatok (Knight Rider, Született feleségek, Lost – Eltűntek) felvételeit az iPod-tulajdonosok számára.

„Az iPod és az iPod világa nagyon érdekel, éppen ezért nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy a közeljövőben megállapodunk az Apple-lel egy valamilyen szintű együttműködésről” – nyilatkozott ezzel a kérdéssel kapcsolatban Chris Albert, az HBO vezetője. Az adó és az Apple között azonban nem ez az első kapcsolat, ugyanis egy ideje már hozzáférhetők különböző sorozatok háttérinformációi az iTunes Podcastok tulajdonosai részére.

Az HBO egyébként meglehetősen nyitott a hordozható tartalmak, és az új kommunikációs megoldás iránt: a televíziós társaság így tavaly már együttműködési megállapodást kötött az amerikai Cingular mobilszolgáltató céggel, amelynek keretében letölthetővé tette sorozatait az előfizetők számára.

Címkék: tech