Tíz nyelven beszél az adatvédelmi program

A szoftver hét verziója egyszerre jelenik meg a világon mindenütt. Az adatvédemi megoldás egygépes változata akár ingyenesen is elérhető a felhasználók számára, tíz különböző nyelvi verzióban.

Mától kapható a SaveAs Rt. újdonságnak számító magyar  adatvédelmi szoftvere, az EagleEyeOS. A program egyedülálló módon kombinálja a teljes fájl életút követést a gépek perifériákkal való kapcsolatának szabályozásával, védelmet nyújt a hanyag, vagy rosszindulatú belső felhasználókkal, munkatársakkal szemben.

A program a mobil eszközöket (Floppy, CD, DVD, InfraRed, COM, LPT, USB, Bluetooth, Wireless, stb.) nem egyszerűen tiltja, hanem lehetővé teszi, hogy az adatok használatára hozzáférési politikát alakítsunk ki. Az eszközök működését három módban szabályozza: normál, blokkolt, csak olvasható (read-only). A program képes speciális, izolált dokumentumtereket kialakítani, és azokat akár az informatikusoktól is elzárni. Ezen a területen belül az elektronikus munkák az eddig megszokottak szerint zajlanak, de a folyamatok kontrolláltak, az információszivárgás megakadályozható.

A legegyszerűbb EagleEyeOS ONE-t egyes gépek védelmére fejlesztették ki, és mától 10 nyelven – a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán, kínai és cseh változatban is – ingyenesen tölthető le. A tetszőleges számú gépre kiterjeszthető másik öt verzió közül a Professional Severe teljes védelemet ígér: a felhasználói tevékenységek monitorozásával, dokumentum karanténok kialakításával, valamint a hordozható eszközök és nyomtatók kezelésével minden folyamatot kontrollál. Mindezeken túl a kezelő által meghatározott eseményről, illetve azok eredményéről a bekövetkezés pillanatában riaszt.

A felhasználók megfelelő munkavégzéséhez elengedhetetlen a szükséges hozzáférések megadása. A teljes hozzáférési jogosultság sok vállalati dokumentumnál indokolt, ám ez magában hordozza az adatszivárgás veszélyét. Az incidensek gyorsabb felderítése érdekében a monitorozás, a riportok és hordozható eszközök szabályozása mellett lehetőség nyílik a fájlok életútként történő ábrázolása. Mindehhez a program teljekörű hálózati menedzsmentet biztosít, egy kattintással távoli és tömeges telepítések végezhetők, és frissíthetők a számítógépeken futó kliensalkalmazások.

Címkék: tech