Moto GP: magyar csapatban a világbajnok

Roberto Locatelli korábbi világbajnok 2006-ban a Team Toth Hungary-nél versenyez a 250 köbcentis géposztályban. A csapat az Aprilia gyári támogatását kapja.

Egyre nagyobb szerepe jut a Moto GP-ben a magyaroknak. Talmácsi Gábor idei csodálatos szereplése mellett mindig meg kell említeni Tóth Imrét is, aki az édesapja által alapított csapatban versenyez privát színekben.

2002 óta indul a Gyorsasági Motoros Világbajnokságban a Tóth család elsőszülöttje, aki az első évben egy olasz csapatban kezdett, majd 2003-tól az édesapja által alakított alakulatban folytatta. Az első év még a csapatépítéssel telt, majd 2004-ben megszerezték első pontjaikat, amiket idén továbbiakkal bővítettek, egyre jobb eredményt felmutatva.

Jövőre pedig igazán nagy változás következik a csapat életében, mivel már nemcsak a 125, hanem a 250 köbcentis géposztályban is lesz versenyzőjük. A 2000-es év 125 köbcentis világbajnoka, Roberto Locatelli irányítja a csapat 250-es motorját. A 2004-es összetett bajnokság 3. helyezettje teljesen gyári Apriliát kap a magyar csapattól, míg a 125-ben félgyári motort indít a Team Toth Hungary.

Címkék: autó