Belga buli volt a Süsiben

Péntek este a Belga teltházas lemezbemutató koncertet tartott a Süss fel napban. A népszerű szórakozóhelyen a hagyományos dalok mellett az októberben kiadott duplaalbum dalait is előadta a zenekar.

Péntek este a Süss fel nap nevű, (Süsinek becézett)népszerű budapesti szórakozóhelyen mutatta meg októberben kiadott duplaalbumát a Belga zenekar. Bauxit, Mégötlövés, Titusz és Tokyo – az elmaradhatatlan sapkában és napszemüvegben – este fél tizenegykor izzította be a szintetizátorokat, hogy bemutassa legfrissebb dalait.

A jórészt a húszas korosztályhoz tartozó közönség az első pár számot inkább csak érdeklődve, a poénos szövegeket mosolyogva hallgatta, a magyar zenecsatorna által is gyakran játszott „gyere kislány, gyere” című slágerre azonban már egy emberként tombolt a közönség. A tánctéren egy gombostűt sem lehetett leejteni, a fiatalok hamar átvették az új nóták ritmusát.

A saját magát amatőrista, szinesztéziára törekvő, henokratikus (ezt a henoteizmus és a demokrácia szavakból ollózták össze) zenekar októberben kiadott dupla albuma a 2002-es Majd megszokod, majd a 2004-es Gólem! Után már a harmadik nagylemez. Az 1998-ban alakult banda ezúttal külön dalokat készített felnőtteknek (Bokorpuszta) és gyerekeknek (Zsolti béka). Előzőn 19, utóbbin pedig 10 dal kapott helyet.

Címkék: Magazin