Februárra rendbe teszik a Normafát

A budapesti parkerdők közül négy budai kirándulóközpont infrastruktúrájának javítására és takarítására 86 millió forintot költ legkésőbb februárig a Fővárosi Önkormányzat.

Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Rt. kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta: a 15 fővárosi kirándulóközpont fenntartására, ápolására a Pilisi Parkerdő Rt. évente 50-60 millió forintot fordít saját forrásból, amely fejlesztésekre nem elég.

A Fővárosi Önkormányzat egyszeri támogatásának köszönhetően az rt. az idén a Normafán, a hűvösvölgyi Nagyréten, a Hármashatárhegyen és a II. kerületi Vadaskertben az időjárástól függően legkésőbb februárig erdőkép-javító fejlesztéseket végez.

A kommunikációs vezető beszámolt arról, hogy 160 új pad, 100 hulladékgyűjtő kerül ki, illetve játszóterek és pihenőhelyek létesülnek. A program keretében 2 erdei röp- és focipálya, valamint a Nagyréten egy mozgássérültek számára kialakított sétány jön létre megfelelően felszerelt pihenőhellyel.

Lomniczi Gergely megjegyezte: a Pilisi Parkerdő Rt. felszámolja az illegális szemétlerakókat is, különös tekintettel a gépi szállítást igénylő építési hulladékokra. Februárig összesen mintegy ezer köbméter sittet számolnak majd fel a négy kirándulóközpont körül.

A kommunikációs vezető kitért arra is, hogy megújul a budai hegyekben elöregedett információs rendszer is. Az erdei ösvényeken 500 irányító jelzés kerül ki, illetve olyan táblák, amelyek térképpel és különböző hasznos információkkal segítik a kirándulókat.

Címkék: zöld