Újabb dívák az A38-as hajón

November 30-án a Szívhang sorozat keretében a német Friend'n Fellow, valamint a Váczi Eszter Quartet és Csepregi Gyula játszik az A38 színpadán.

A Friend ‘n Fellow ének-gitár kettős tulajdonképpen Tuck & Patti európai alteregójának tekinthető. Constanze Friend és Thomas Fellow Weimarban ismerkedtek meg zeneművészeti tanulmányaikat végezve. Fellow különleges, hajlításokkal, elegáns bontásokkal és meglepő dinamikai váltásokkal tagolt bluesos gitárjátéka nagyszerű, szinte nagyzenekari gazdagságú aláfestést ad Friend hol füstös és rekedtes, hol pedig energikus és élettel teli énekhangjának. A kilencvenes évek közepe óda dolgoznak együtt lemezeikkel nagy sikereket aratva a dzsessz- és blueskedvelők körében. Két évvel ezelőtti vidám hangulatú koncert-DVD-je után a duó idén különleges feldolgozáslemezzel jelentkezett: elképesztően rafinált U2-, Hendrix- és Sting feldolgozások követik egymást, de saját számokból is jut az estére.
Aki arra kíváncsi, hogy hogyan hangzik Hendrix Purple Haze-e vagy a U2 I’m Still Haven’t Findje egy virtuóz blues-duó előadásában, nem hagyhatja ki ezt az estét.

A Váczi Eszter Quartet 2002-ben alakult. A zenekar Eszter azon régi vágyát teljesíti be, hogy akusztikus dzsesszt énekeljen, klasszikus dzsessztrió-kísérettel (zongora, basszus, dob). Eszter Jazz+Az szereplését követően is nagyon fontosnak tartja, hogy ne “álljon be a sorba”, és csak olyan dologban vegyen részt, mely egyéni stílusát és igényeit más szempontoknak nem rendeli alá. A zenekar koncertjén ismert és kevésbé ismert kompozíciók is elhangzanak. A zeneszámok közötti egységet Eszter sekivel sem összetéveszthető hangja, és a zenekarra jellemző igényes, de nem egyénieskedő hangszerelés teremti meg. Ezúttal a kiváló szaxofonos, Csepregi Gyula is fellép a kvartettel.

Címkék: Magazin