A nagy könyv: a hétvégén szűkül a kör

A hétvégén tizenkettőről hatra szűkül a versenyben maradó regények száma az MTV olvasást népszerűsítő játékán. Jelenleg a hatodik és egyben utolsó elődöntő zajlik, melyben a Száz év magányra és Az aranyemberre szavazhatnak egészen november 12-e délután 16 óráig.

A nagy könyv honlapja szerint az elődöntő ötödik fordulója az Abigél győzelmével zárult, amelyen Harry Potter varázslótanoncot győzte le a hazai örökzöld regény. A Szabó Magda regényéből készült kampányfilm 1739 szavazattal többet kapott mint a Harry Potter és a Bölcsek köve filmes feldolgozása. Az Abigél mellett a Micimackó, A kis herceg, A Pál utcai fiúk és az 1984 a biztos továbbjutó.

A középdöntőben a három-három továbbjutott regény verseng a képernyőn. A döntőben (2005. december 15-én) a két legtöbb szavazatot kapott és a kiesettek közül vigaszágon a közönség által visszajutatott harmadik közül választhatják ki a nézők a kedvencüket, „A nagy könyvet”.

Az interneten minden elődöntőben és középdöntőben személyenként csak egy-egy szavazat adható le. Az internetes szavazáshoz regisztráció szükséges. A játékosok az elődöntőkben és a két középdöntőben minden esetben újra élhetnek a szavazás lehetőségével. Minden héten csak az éppen versenyben lévő regények egyikére lehet szavazni. A vigaszágas szavazás (2005. december 8.) esetében és a döntőben (2005. december 15.) már nincs lehetőség interneten keresztüli szavazásra. Ebben a két adásban a Nagy Könyv műsora alatt már kizárólag SMS-ben és vezetékes telefonon lehet szavazni. Az SMS-ben és vezetékes telefonon keresztül egy telefonszámról több szavazat is beküldhető.

Címkék: Magazin