Karácsonyig megjelenik egy „új” Doors koncertlemez

A Doors rajongói újabb csemegéhez juthatnak: november 29-én jelenik meg az együttes 1970. május 1-én, a philadelphiai Spectrumban adott koncertje dupla CD-n.

A felvételen, amelyet a Bright Midnight archívumból bányásztak elő, olyan ritkaságot is játszik a banda, mint Elvis Presley Mystery Trainje, de elhangzanak a The Doors nagy klasszikusai, köztük a When The Music’s Over, a Light My Fire vagy a Break On Through versekkel bővített változata is. A felvételeket Bruce Botnick, az együttes egykori hangmérnöke keverte újra a modern kor ízlésének megfelelően.

A koncert, amelyet 14 ezren tomboltak végig, az együttes “hagyományaihoz hűen” csaknem elmaradt, miután a tűzrendészet sokáig képtelen volt kiüríteni a folyosókat és azzal fenyegetett, hogy ha nem ül le mindenki rendben, és nem hagyják szabadon a kijáratokat, kikapcsolják az áramot.

Ugyancsak nehezítette a banda dolgát, hogy nem voltak kontroll-hangfalak (ezekből hallják vissza a színpadon a zenészek, hogy mit is produkálnak), és hiányuk miatt igencsak “foghíjas” volt “fülmankókészletük”.

“Olyan volt az egész, mintha savban úsztunk volna – ehhez képes egészen tűrhetően játszottunk” – írta a gitáros Robbie Krieger a lemezhez csatolt jegyzeteiben.

Címkék: Magazin