Idén is lesz bárzongorista verseny

Decemberben harmadszor idézik meg szervezők a régi pesti kávéházak hangulatát és rendeznek versenyt egy elfeledett szakma még élő nagymestereinek.

Idén december 3-án, szombat este a Hotel InterContinental 800 fős báltermében szervezik meg a döntőt. Az idei gálaest különlegessége, hogy az elmúlt 2 év bárzongorista versenyeinek dobogósai (Farkas Sándor, Táborosi István, Taligás Tibor, Ökrös Ottó, Orosz János), azaz e szakma legjobbjai mérik majd össze tudásukat a nagyközönség előtt.

Az est első részében örökzöld melódiákból, valamint magyar és nemzetközi slágerekből hallgathatunk majd olyan 10-15 perces összeállításokat, amelyeket maguk a versenyzők készítettek. A bárzongoristák műsorait Udvarias Anna közreműködésével egy-egy zongorista-dizőz duett, múlt századi magyar sláger teszi még különlegesebbé. A megmérettetés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhatnak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték lesz megengedett.

Ezt követően az est keretében exkluzív a capella-műsor következik hazai sztárok előadásában.
A döntő-gálaestet végül az ünnepélyes díjátadás zárja: a nézők a helyszínen adhatják le szavazataikat, hogy a versenyzők közül melyik 2 bárzongorista képviselje majd Magyarországot a 2006-ban megrendezésre kerülő Kelet-Európai Bárzongorista Versenyen.

A döntő-gálaestet a Filmmúzeum idén is teljes egészében rögzíti és akárcsak tavaly, karácsonykor műsorra tűzi.

Címkék: Magazin