Modelloffenzívát indít a Suzuki

Hét új modellt mutat be a Suzuki 2009-ig. A következő években bővül a termékskála és korábbi modellek is megújulnak.

Nagy modelloffenzíva előtt áll a Suzuki. Ahogy a japán gyártó Mainzban bejelentette, 2009-ig hét új modellt mutatnak be az európai piacon. Az első új autó jövő év elején érkezik, a Fiattal közösen tervezett szabadidőautó hazánkban készül majd. Az olasz változat, a Fiat Sedici lesz a 2006-os téli olimpia hivatalos autója.

Még 2006-ban, de az év közepén jelenik meg a Swift sportváltozata, amely Japánban ötajtós karosszériával is készül, de nálunk csak háromajtós lesz belőle. A motortérbe 1,6 literes, 125 lóerős motor kerül. Jövőre mutatkozik be a Wagon R+ – szintén nálunk gyártott – utódja is.

2008-ban érkezik a Suzuki kínálat legkisebb modelljének következő generációja. Az új Altónál fontosabb azonban, hogy a gyár egy teljesen új modellel a középkategóriát is célba veszi. Ebben a szegmensben eddig csak az USA-ban voltak jelen, de az ott árult Verona nem a saját termékük, hanem a Daewoo Evanda átdolgozott változata.

Három év múlva mutatják be kis terepjárójuk, a Suzuki Jimny utódját. Az autó továbbra is kapható lesz négy- és kétkerék-hajtással, dízel és benzinmotorral is. A hetedik autóról egyelőre nem esett szó.

Címkék: autó