Micimackó kontra Matula bácsi

A Nagy Könyv őszi fordulójának első televíziós adásában, szeptember 22-én eldőlt, hogy a 12 legnépszerűbb regény közül melyik regénynek melyik másik mű lesz a megfilmesített „ellenfele" az őszi elődöntők során.

A könyvpárbaj első epizódját október 1-én, szombaton, délután hat óra öt perctől követhetjük figyelemmel az m1-en. Ekkor a Micimackó méri össze magát a Tüskevárral. Az előbbi megfilmesített változatát Alföldi Róbert, az utóbbiét Elek Ottó rendezte. A Micimackó érdekeit a párbajban Alföldi, a Tüskevárét Völgyesi Gabi énekesnő képviseli.

A Micimackó feldolgozásban Alföldi Róbert kirándulásra invitálja barátait és a nézőket. A pusztazámori kastélyban forgatott filmben kézen fogja idős, tisztelt kollégáit; Kállai Ferencet (Micimackó), Tábori Nórát (Zsebibaba), Darvas Ivánt (Füles), Tordy Gézát (Nyuszi), Máthé Erzsit (Kanga), Törőcsik Marit(Malacka), Garas Dezsőt (Tigris), Bodrogi Gyulát (Bagoly) és körbevezeti őket a helyszíneken.
A Százholdas Pagonyban, az özönvíz helyén, az elefántcsapdánál, a bánatos bozótnál a szereplők a meséről, a mesélés öröméről, a barátságról, a humorról, az éleselméjűségről, a butaságról és a szeretetről beszélnek.

A Tüskevér az énekesnő története arról, hogy miként fogadja be a természetet, és hogyan fogadja be az őt. Gabi filmbéli dacossága és ellenérzései fokozatosan megszűnnek, és ez eredményezi azt, hogy a film végén – persze ez fikció -, a szó fizikai értelmében is találkozik Tutajossal és Matulával.

Címkék: Magazin