Budapestre hozza központját a finn Elcoteq

Európai részvénytársasággá (Societas Europaea) alakul és Budapestre helyezi európai központját a finn elektronikai cég az Elcoteq, hogy közelebb kerüljön partnereihez.

A finn elektronikai termékeket gyártó cég választása azért esett Budapestre, mert szeretne földrajzilag közelebb kerülni partnereihez, akiknek többsége Magyarországon és a környező országokban található. Ezen kívül Magyarország kedvező gazdasági környezetet kínál a központ létesítéséhez, ahogyan legnagyobb, pécsi gyára működéséhez is.

Az Elcoteq 2004 és 2008 között 54 millió euró értékű beruházást valósít meg Pécsett. A gyártóberendezéseket érintő fejlesztés 700 új munkahely megteremtését teszi lehetővé a jelenleg mintegy 4800 embert foglalkoztató gyárban.

Az Elcoteq a világon 4 kontinensen és 13 országban van jelen, alkalmazottainak száma mintegy 19 000. Magyarországi leányvállalata, az Elcoteq Magyarország Kft. beruházásainak értéke 2004-ben elérte a 20 millió eurót: két üzemben gyárt elektronikai termékeket és berendezéseket kommunikációs technológiai megrendelőinek.

Címkék: tech