200 millió felé a halad a szélessávú internetezők száma

A legutóbbi felmérések szerint is Európában interneteznek a legtöbben szélessávon. Amerika csak a második helyen áll.

A Point Topic statisztikái szerint az utóbbi három hónapban, mintegy 24,5 millió új szélessávú felhasználóval bővült az internetes piac. A jelenlegi aktuális felhasználószámot 176 millióra teszi a jelentés.

Júniusi adatok szerint a világ szélessáv felhasználói közül Európa az általa képviselt 48 millióval az eddigi második helyről az elsőre lépett. A korábbi első helyezett Amerika 47.53 millió előfizetővel szintén a szélessáv vezérhajójának nevezheti magát. Az ázsiai régió mintegy 40.6 millió felhasználójával csak a harmadik helyet birtokolja.

Különösen nagy ez az előfizetői szám Dél Koreában, ahol 12 millió felhasználó élvezi a szélessávú internet szolgáltatásokat.

Az előrejelzések szerint a szélessávú tartalmak megjelenésével, az online játékok széleskörű elterjedésével és a digitális televíziózás elindulásával egyidejűleg ez a technológia is komoly fejlődés előtt áll. Arról nem is szólva, hogy a legnagyobbak, – India, Kína és Oroszország – még nem léptek a szélessávú technológia irányába.

Címkék: tech