Magyar filmek számos fesztiválon

Egy héten belül hat országban: Dániában, Svédországban, Csehországban, Angliában, Németországban és Franciaországban láthatók magyar alkotások nemzetközi filmfesztiválokon - tájékoztatta a Magyar Filmunió kedden az MTI-t.

Svédországban, a 20. Umea nemzetközi fesztiválon három magyar játékfilm szerepel a Dallas Pashamande, a Másnap és a Nyócker!. A csütörtökön kezdődő fesztivál különprogramjainak rövidfilm-válogatásában Mundruczó Kornél Rövid ideig tartó csend (Lost and Found) és Tóth Barnabás Vonaton című munkáját is bemutatják.

A csehországi Mlada Boleslavban szombaton kezdődött a “Mosolygó filmek” versenye. Bergendy Péter filmje, az Állítsátok meg Terézanyut! nyolc vetélytárssal küzd a fesztivál fődíjáért.

A koppenhágai Buster filmfesztiválon M. Tóth Géza Maestro című animációját mutatják be. Az ifjúsági filmek fesztiválján százötven filmet tűznek műsorra.

A ludwigsburgi rövidfilm biennálé versenyprogramjába Kenyeres Bálint Before Dawn című munkáját hívták meg, a díjakról vasárnap döntenek.

Schilling Árpád Határontúl című alkotását La Ciotat városában mutatják be a “Best of Shorts” filmfesztiválon. A Marseilles melletti kisvárosban díjnyertes rövidfilmek versenyeznek. Schilling Árpád az Angers-i nagydíjnak köszönhetően kapott meghívást.
Béres Dániel Páternoszter című filmje az angliai Berwickben pénteken kezdődő film és médiaművészeti fesztiválon képviseli a kortárs magyar rövidfilmtermést – közölte a Magyar Filmunió.

Címkék: Magazin