Hétvégén borfesztivál a Várban

A bor, a gasztronómia, és a kultúra ünnepe lesz a tizennegyedik Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál szeptember 8-11. között a Budai Várban és Szentendrén a Skanzenben.


Belépő és kóstolójegy

Belépő karszalag ára: 1500 forint/fő/nap

A vásárlás napján a Borkiállítás és Vásár területén korlátlan be- és kilépésre jogosít. Tartalmaz egy hivatalos üveg kóstolópoharat és két darab kóstolójegyet.

Kóstolójegy ára: 80 forint illetve 800 forint
A kóstolójegy a Borkiállítás és Vásár hivatalos fizetőeszköze. A Kiállítók standjainál kizárólag ennek ellenében lehet a borokat és ételeket megkóstolni, megvásárolni. Egy-egy kóstolóért több kóstolójegyet is kérhetnek a Kiállítók a bor vagy az étel értékétől függően.

A fesztivál, Magyarország egyik legrangosabb borszakmai rendezvénye és a magyar borok legnagyobb hazai seregszemléje, az elmúlt évtizedben népszerű turisztikai, idegenforgalmi eseménnyé vált, egyben színvonalas, a borhoz, a borulturához kötődő kulturális és gasztronómiai programokat kínál.

A Budai Várban, 2005. szeptember 8-11. között, négy napon át tartó Borkiállítás és Vásáron, a korábbinál nagyobb területen, 12 ország, több mint 170 magyar és külföldi – közöttük több világhírű olasz – borászat vonul fel kiváló boraival.

Különlegesség, hogy a grillételek, sajtok széles választéka mellett az idén a szarvasgomba kapja a főszerepet.

A díszvendég Olaszország mellett jelen lesznek Ausztria, Görögország, Portugália, Spanyolország, Chile, Dél-Afrika, Ausztrália szakmai képviselői, erdélyi és felvidéki borászok és külön pavilonban Franciaország Champagne borvidékének pezsgői is bemutatkoznak.

A hazai borászatot Magyarország valamennyi borvidékének jeles képviselői – ismert és elismert borászai, borászatai – reprezentálják.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz VinAgora sátor, ahol a látogatók szakemberek segítségével ötven perces turnusokban hat bort bírálhatnak professzionális módszerekkel. A négy nap alatt megkóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján eldől, melyik termelő nyeri el a Fesztivál Bora címet.

A Borkiállítás és Vásár Nagyszínpadán fellép az Agostones, a Ghymes, a Makám, a Hot Jazz Band, a Four Fathers, a Benkó Dixieland Band, az Odessa Klezmer Band, a Balogh Tibor Trió, a Kertész Táncegylet, a Vidróczki Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes, a Tanac Táncegyüttes, a Zalai Táncegyüttes és még sokan mások.

Címkék: Magazin