Lengyelország kedvezményekkel csábítja a Hankook-ot

Már csak hétfőig tarja a lengyel kormány a dél-koreai Hankook abroncsgyárnak tett ajánlatát. Lengyelország Magyarországgal versenyez a beruházásért.

Az ajánlat értelmében három telephely közül választhat egy euró ellenében a cég, illetve akár hatmillió eurós támogatásra is számíthat, ha az országba telepíti 500 millió euró nagyságrendű gumiabroncsgyár beruházását. A három felajánlott telephely Gorzow Wielkopolski, Goleniow, illetve Radomsk.

A koreai vállalatnak azonban gyorsan döntenie kell, mivel „szeptember ötödikétől már csak a három telephelyre tett ajánlatunkat tartjuk” – idézi a Rzeczpospolita napilap a lengyel beruházási ügynökség igazgató helyettesét Sebastian Mikoszt.

Májusban a Hankook még Szlovákia mellett döntött. A szlovák kormány 30 millió eurós támogatást ígért, míg a lengyelek mindössze kétmilliót. Az adókedvezményeket is figyelembe véve mindkét ország úgy nagyjából 100 millió eurós támogatást ajánlott fel. Szlovákia azonban később túlzottan adakozónak találta saját ajánlatát és visszavonta azt.

Címkék: autó