Intel Viiv technológia, az otthoni digitális platform

A jövő év elején a személyi számítógépek egy új típusa debütál majd az otthonokban, amikor is az Intel bemutatja a vásárlók digitális szórakozási igényét kiszolgáló Intel Viiv technológiát.

Az Intel Developer Forumon már bemutatott Intel Viiv technológia a szórakozás új platformját ígéri a felhasználók számára. Az új technológián alapuló otthoni számítógépek könnyen kezelhetőek egy távirányító segítségével, valamint számos Intel technológiát tartalmaznak, beleértve ebbe a kétmagos processzort, a lapkakészletet, a platform szoftvert és a vezetékes hálózati lehetőségeket.

“Az Intel Viiv technológia az első platform, amelyet az alapoktól fogva olyan digitális otthonok számára terveztünk meg, ahol a felhasználók igénylik, hogy bármikor, bárhol, eszközök széles skáláján hozzáférhessenek digitális tartalmaikhoz” – nyilatkozta Don MacDonald, az Intel elnökhelyettese.

A vásárlók az Intel Viiv technológián alapuló rendszerekhez számos különböző formában juthatnak hozzá, kezdve a sztereó eszközökhöz, illetve DVD- lejátszókhoz hasonló kicsi, formatervezett fogyasztói elektronikai cikk-szerű megjelenéstől a hagyományosabb desktop vagy torony kialakításig.

Az Intel Viiv technológián alapuló valamennyi PC rendelkezik távirányítóval, valamint Microsoft Windows Media Center Edition operációs rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PC-jüket ugyanúgy kezeljék, mint tévékészüléküket. A felhasználók filmet nézhetnek vagy játszhatnak, miközben a legújabb zenéket töltik le, mindezt egyetlen integrált rendszer és egy távirányító segítségével.

A színház-jellegű hanghatás otthoni elérése érdekében, ezeket a személyi számítógépeket 5.1.-es térhatású hangrendszerrel árusítják majd (opcionális támogatással a 7.1.-es térhatású hangzás számára).

Az opcionális tv tuner kártyával ugyanez a személyi számítógép képes felvenni, megállítani és visszacsévélni élő TV programokat és a merevlemezen eltárolni azokat későbbi levetítés céljából.

Az otthoni hálózatok könnyebb kiépítése érdekében az Intel Viiv technológia egy speciálisan kialakított szoftvert is magában foglal majd. A szoftver tartalmaz egy hálózati konfigurációs varázslót, amely a rendszer távirányítójával irányítható, így megkönnyíti a felhasználók számára, hogy különböző eszközöket kössenek össze, mint például hordozható média lejátszókat, DVD lejátszókat, televíziókat, és sztereó berendezéseket.